Kändiskrögarna rasar mot regeringens förlängda alkoholstopp – uppmanar till protest: ”Katastrof”

Ingen servering av alkohol efter klockan 20.00 på restauranger och barer, så lydde regeringens bestämmelser som skulle upphöra i mitten av januari. Idag kom beskedet att regeringen valt att förlänga alkoholstoppet till och med den 24 januari, ett beslut som fått landets krögare att rasa. 

– Det är ju med väldigt kort varsel och det drabbar hela Sveriges restaurangnäring, leverantörer och alla samarbetspartners också. Det är en total katastrof, säger kocken Tom Sjöstedt, som äger restaurangen Lilla Ego i Stockholm till Aftonbladet

Restaurangbranschen har drabbats hårt av coronapandemin, och flera av landets krögare och krogpersonal går på knäna. 

Regeringen förlänger alkoholförbudet

Många hade sett fram emot att regeringens bestämmelser gällande alkoholförsäljning skulle upphöra, men istället fick de ta emot beskedet att begränsningarna förlängs till och med 24 januari. 

Foto: Christine Olsson/TT

“RESPEKTLÖSHET av restaurangnäringen är bara förnamnet. Framförhållning tack…. @sverigesregering . Men jag orkar inte vara arg längre, nu måste vi alla hjälpas åt”, skriver stjärnkrögaren Johan Jureskog på sin Instagram.  

”Måste få veta vad som händer”

Beskedet om det förlängda stoppet kom som ett hårt slag för många. 

– Det är det man haft i sikte, det som varit den lilla livsgnistan. Vi har schemalagt och köpt in råvaror och tagit emot bokningar utifrån att stoppet efter klockan 20 skulle löpa ut imorgon. Det krävs en dialog med regeringen, vi måste få veta vad som händer för att planera, säger kocken Tom Sjöstedt. 

Tom Sjöstedt är bara en av många krögare vars verksamhet och personal blivit lidande av de nya bestämmelserna. 

Stefan Löfven (S). Foto: TT

Stjärnkrögare PG Nilsson, grundare av krogkoncernen Svenska Brasserier som står bakom bland annat Riche och Taverna Brillo, tar till Facebook för att uppmana folk i branschen att protestera mot regeringens beslut. 

Uppmuntrar till protest

I sitt inlägg skriver han att alla som är med ska ställa sig utanför sina restauranger och skramla med grytor och kastruller, varje dag klockan 15. 

”Vi gör det i en minut, varken mer eller mindre, och vi fortsätter att göra det tills finansministern ser till att vi får alla de stöd som utlovats”, skriver han i Facebookinlägget.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version