Karins föräldrars grav vandaliseras gång på gång – pågått under flera års tid: ”Noll respekt och empati”

Under flera års tid har rosor från begravningsplatsen i Fagersta stulits från gravarna.

Jörgen Hjerpe och Karin Dahlström är två av de personer som blivit utsatta under en längre tid. Nu har de fått nog, rapporterar P4 Västmanland.

”I onsdags till fredags var det 10 rosor och idag lördag var det bara 8 rosor…Så tråkigt med människor som inte kan skilja på ”mitt och ditt”…Varför ska jag varje gång jag köper rosor till olika högtider på föräldrarnas grav sponsra”, så börjar ett inlägg på Facebook som Karin Dahlström har skrivit.

Hon fortsätter:

”Det är säkert tionde/femtonde gången detta händer…🤔Gummisnoddarna runt rosbuketten var snodda runt/mellan stjälkar och taggar nere i vasen…så det kan inte vara ett djur som varit där å då återstår bara någon tvåbent varelse med noll respekt och empati för varför jag KÖPT rosor och placerat dom där..”

I onsdags till fredags var det 10 rosor och idag lördag var det bara 8 rosor…🤔Så tråkigt med människor som inte kan…

Posted by Karin Dahlström on Saturday, July 11, 2020

Stölderna på begravningsplatsen i Fagersta har pågått under flera års tid. Enligt Jörgen började han och Karin märka av det för tre år sedan. Så fort de satte ut rosor på deras föräldrars gravar så var det några rosor som försvann.

– När vi satte ut buketter med rosor så försvann en, eller två eller tre rosor varje gång och det har fortsatt. Det är varenda gång. De som vi har varit i kontakt med har aldrig blivit av med någonting annat än rosor, och det är väl det som är sjukt, eller vad man ska kalla det för, säger Jörgen till Sveriges Radio.

Både Karin och Jörgen är övertygade om att det inte är djur som stuligt blommorna.

– Vi har satt gummisnoddar runt rosbuketterna men det har tjuven tagit bort. Och det kan väl knappast ett djur klara av, säger Jörgen.

Karin har ledsnat på beteendet och tycker det är synd att männsiskor inte kan skilja på ”mitt och ditt”.

– Jag trodde att kyrkogården var fredad. Det är ändå minnesdagar och så får de inte vara ifred, säger hon till Sveriges radio.

Det är fruktansvärt hur någon ens kan tänka tanken att vandalisera en grav.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);