Hon hånades i kassakön för sitt hår. Nu hyllas hennes svar av tusentals.

Mary Walls Penney från West Virginia i USA är en ung, hårt arbetande sjuksköterska som jobbar med patienter som har Alzheimers sjukdom och är dementa.

För några veckor sedan stod hon i kön till i den lokala mataffären. När hon skulle betala noterade kassörskan Marias namnbricka, som hon bär på sjukhuset.

Kassörskan frågade henne vad Mary jobbade någonstans.

˝Jag är sjuksköterska”, svarade Mary.

Kassörskan fick en chock när hon hörde detta. Varför? Jo, Marys hår är nämligen färgat i regnbågens färger. Hon är tatuerad och bär synliga piercingar.

Och det var tydligen för mycket för kassörskan, som började förödmjuka Mary. Men denna sjuksköterska gav henne verkligen svar på tal, ett svar som nu hyllas av tusentals. 

Facebook / Mary Walls Penney

Mary skrev om händelsen på Facebook, som utspelade sig när hon var på mataffären i början av juli. 

”Jag är förvånad över att du kan arbeta där. Vad ska dina patienter tänka?”, frågade en kassörska henne. 

Men hon nöjde sig inte där. Hon involverade också en gammal dam i diskussionen, som stod bakom Maria i kön. 

Facebook / Mary Walls Penney

”Vad tycker du om hennes hår?”, frågade kassörskan.

Damen sa vänligt att hon själv inte skulle vilja ha den färgen, men att det var inte upp till var och en att bestämma hur man vill se ut.

Kassörskan vägrade dock att släppa saken och skrek sedan högt hon tyckte det var ”chockerande” hur ett vårdhem kunde ”tillåta något sådant”. 

Facebook / Mary Walls Penney

Mary gick hem ledsen och skrev om sina känslor på Facebook. 

Så här känner jag: 

”Jag kan inte minnas att min hårfärg har hindrat mig en enda gång när jag jobbar med rädda livet på patienter.  Mina tatueringar har inte hindrat mig från att hålla deras händer när en patienter gråter och är rädd för att Alzheimerz rånar dem på deras minnen. De många piercingar som jag har i mina öron är aldrig i vägen när jag lyssnar på deras minnen från bättre tider eller när jag lyssnar på hur de berättar om deras sista vilja i livet. Min piercing i tungan har aldrig hindrat mig från säga några uppmuntrande ord till en nydiagnostiserade person, eller för att trösta en sörjande familj. 

Så tala om för mig hur mitt utseende, tillsammans med min vilja att hjälpa och mitt leende ansikte gör mig oförmögen att utföra mitt jobb och ta hand om människor!”

Facebook / Mary Walls Penney

Inlägget fick snabbt spridning och har gillats över 240 000 gånger och delats mer än 150 000 gånger.

Människor från andra sidan jordklotet hejdade på Mary och gav henne komplimanger för det färgglada håret, hennes leende och hennes varma inställning till sina patienter. 

Facebook / Mary Walls Penney

Och skulle inte livet vara fruktansvärt tråkigt om vi alla såg likadana ut? Tur att det finns människor som inte är rädda för att sticka ut från mängden! 

Gilla gärna om du tycker att alla sjuksköterskor är värda vår respekt, oavsett hur de ser ut!