Katten Eddie försvann spårlöst – tre veckor senare hittades han på Öland: ”Vi bara gapade”

Katten Eddie smet från sitt hem i Berga, Kalmar. När han hade varit försvunnen i tre veckor fick hans matte Margita ett samtal – från Öland.

Mannen i luren trodde sig ha hittat Eddie.

Den femte maj smet innekatten Eddie från sin familj i Berga, Kalmar. Katten hade aldrig varit ute tidigare, vilket gjorde matte Margita Dawenpart extra orolig.

Familjen letade överallt i området efter honom i flera dagar. Men Eddie syntes inte till någonstans, vilket P4 Kalmar var först med att berätta.

Foto: Facebook

Margita tog till Facebook och delade bilder på försvunna Eddie i flera Facebookgrupper i Kalmar.

Dagarna gick och blev till veckor, men ingen hade sett Eddie. Margita började sätta upp lappar i närområdet men tipsen som kom in ledde inte till någonting.

Men så kom vändningen. I lördags fick Margita ett telefonsamtal från en man på Öland. Han hade sett hennes Facebookinlägg och meddelade att hennes katt som hon efterlyste var misstänkt lik den katt som hade kommit till honom i Kastlösa på Öland.

Margita blev chockad. Mannen skickade bilder på katten och ja, de var lika. Men kunde Eddie verkligen ha tagit sig hela vägen till Öland?

– Öland? Nej, det är ju ett sund i mellan. Men aja, min sambo sa ”ska vi inte åka över till Öland i alla fall och titta”. Jo okej då, tänkte jag, säger Margita till P4 Kalmar.

Sagan fick ett lyckligt slut

Paret åkte dit och när de fick se katten i Kastlösa fick de en chock. Katten var märkligt lik Eddie.

– Vi bara gapade, säger Margita.

Även om paret var säkra på att det var Eddie tog de dit en kvinna med en chipläsare som verkligen kunde säkerställa att det var deras katt. Och det var det.

Margita delade med sig av historien om katten på Facebook där många delat glädjen med Margita.

”Nu vill jag berätta en solskenshistoria…Vår älskade kisse Eddie försvann 5/5. Vi har sökt överallt. Kollat varenda tips. Eddie va borta. Jag lägger ut på alla fbsidor jag kan hitta. Igår ringde en kille från södra Öland .
Jag har en katt här som liknar din… han skickar kort och ja dom va lika. Men södra öland. Hur har han kommit dit ?? Simmat över sundet ???”
, skriver hon i inlägget.

”Så glädjande livet har ändå en mening. Lyckan”, skriver en person.

”Vilket lyckligt slut. Vi som älskar katter förstår precis din lycka. Grattis”, skriver en annan.

Ingen vet hur katten Eddie har tagit sig till Öland, hela 4 mil bort. Men det spelar ingen roll längre, det enda som betyder något är att han är hemma igen.

– Helt otroligt.

Alla som har ett husdjur de håller kärt förstår nog känslan. Så underbart att han kom hem igen.

Dela gärna artikeln för att sprida denna solskenshistoria vidare.