Katten Suzi hittades död i dike – misstänks ha blivit skjuten: ”Känns fruktansvärt”

När Christina Björcks katt Suzie inte kom hem blev hon orolig och gav sig direkt ut för att leta.

Efter ett par dagar hittades katten död i ett dike – med tre misstänkta skotthål från ett luftvapen, rapporterar Expressen.

Det var den 18 juli som katten Suzi försvann från sitt hem i Lerum. Christina Björck, 71, kattens matte blev orolig och kände på sig att någonting var fel.

Christina letade febrilt efter sin älskade katt i flera dagar och fick hjälp av både grannar och vänner.

– Tre dagar senare hittade vi henne i ett dike. Det kändes fruktansvärt. Det är ett lugnt område och inget liknande har hänt förut. Jag trodde först att hon kanske gått hem till någon annan i kvarteret eller att någon tagit henne. Men i stället var hon död, berättar Christina för Expressen.

Foto: Shutterstock/TT

Christina tog hem Suzie till sig och började titta igenom hennes päls och hittade till sin förvåning tre hål i kattens kropp, något hon tror är skotthål.

– Jag tog henne till veterinären som också hittade hålen och även röntgade henne. Man kunde inte hitta några kulor i henne men jag tror att någon skjutit henne, säger Christina till Expressen.

Veterinären skriver så här i sitt utlåtande, som Expressen tagit del av:

”Vid undersökning post mortem i dag hittade jag två hål på vänster sida av kroppen som liknar skottskada. Ingen ammunition i kroppen ses på röntgen. På höger sidan av kroppen hittades ett hål till som kan vara ett utgångshål som förstärker misstanke att Suzi blivit skjuten.”

Det är spekulation

Christina har anmält händelsen till polisen, men ärendet har lagts ned i brist på uppslag.

– Vi har avslutat ärendet av anledningen att vi inte har något uppslag att jobba på. Vi har en död katt som hittats av ägaren, de har varit hos veterinären och röntgat och det finns inga kulor i katten utan det finns två hål på ena sidan och ett litet hål på andra sidan. De spekulerar att katten skjutits av ett luftvapen, men det finns ingen projektil, så det är spekulation och man kan inte säga säkert att katten blivit skjuten. Det kan inte veterinären heller, säger han.

Stackars lilla Suzie, vad som än har hänt hoppas jag att du vilar i frid.

Dela gärna artikeln och sprid ordet om Suzie, kanske har du eller någon du känner information om hennes död.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required