Kim Kardashians stora hyllning – till 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg

.

Greta Thunberg hyllas – av amerikanska Hollywoodstjärnan Kim Kardashian West.
– Hon är en så fantastisk ung tjej, så modig och tuff som står upp mot dessa vuxna människor som kan vara väldigt läskiga, säger Kardashian till Reuters.

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16 år, höll ett känslosamt tal i FN som har fått starka reaktioner. När hon talade inför världens ledare kunde hon inte hålla tårarna borta i ett tal som blivit omnämnt som ikoniskt.

– Hur vågar ni? Ni har stulit mina drömmar och min barndom, med era tomma ord, sade hon i talet.

Och fortsatte:

– Allt det här är fel. Jag borde inte vara här uppe. Jag borde vara i skolan på andra sidan havet. Ändå kommer ni till oss ungdomar för att få hopp. Hur vågar ni? Ni har stulit mina drömmar och min barndom med era tomma ord, säger en märkbart rörd Greta Thunberg med tårar i ögonen.

– Ändå är jag fortfarande en av alla de lyckligt lottade. Människor lider. Människor dör. Hela ekosystem kollapsar. Vi är i början av ett massutdöende, och allt ni pratar om är pengar och sagor om ständig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni?

Nu hyllas 16-åringen – av amerikanska fotomodellen och tv-stjärnan Kim Kardashian West.

Kardashian är förmodligen en av de största kändisarna i världen i dag med nästan 150 miljoner följare på Instagram. I en intervju med nyhetbyrån Reuters väljer hon nu att prisa den svenska 16-åringen.

– Hon är en så fantastisk ung tjej, så modig och tuff som står upp mot dessa vuxna människor som kan vara väldigt läskiga. Att hon då är så öppen och ärlig är exakt vad vi behöver, säger Kim Kardashian till Reuters.

Den amerikanska tv-stjärnan är på besök i Armenien där hon ”World Congress on Information Technology”. Hon förklarar att hon ser på klimatförändringarna som ett ”stort problem”.

Nu väljer hon att hylla svenska Greta Thunberg.

Foto: Shutterstock

– Jag tycker att hon är en så modig och stark ung kvinna som verkligen står upp för vad hon tror på, säger Kardashian i en intervju med nyhetsbyrån Reuters.

Kardashian förklarar att hon skulle vilja träffa Gretas föräldrar, Malena Ernman och Svante Thunberg.

– Jag skulle älska att få prata med hennes föräldrar och få reda på hur de har uppmuntrat henne. Har hon alltid haft det där inom sig? Hur stöttar de henne i hur hon vill vara den hon är?

16-åriga Greta har sedan hon inledde sin klimatstrejk utanför Sveriges riksdag på fredagarna, nått ut till en miljonpublik på sociala medier. Hon följs av människor över hela världen. Kim Kardashian vill veta hur föräldrarna hanterar detta faktum.

– Att nå ut till många på en stor plattform bjuder in till många olika åsikter och personligheter och jag vill veta hur föräldrarna hanterar det, säger Kardashian.

Här kan man se hela intervjun med såpastjärnan från USA:

Dela gärna inlägget för att hylla Gretas mod!

TV: Gretas bästa citat