Kim Walls minnesplats förstörd – gåvor har stulits: ”Blir ledsen och förbannad”

Det tragiska mordet på svenska journalisten Kim Wall skakade hela landet 2017. Efter hennes död skapades en minnesplats vid Karinabdet i Gislöv, inte långt från Kims föräldrars hem.

Till platsen kommer folk för att hedra Kim genom att tända ljus och lägga blommor eller gåvor, men nu har den förstörts. Stenar som utgjorde det stora hjärtat har stulits, och namnet som stod skrivet i mitten är inte kvar.

– Det är en viktig plats för oss och för många andra, och det har blivit Kims plats, säger Kims mamma Ingrid Wall till Expressen.

På stranden i Gislöv har ett stort stenhjärta med Kims namn i varit en symbol för att hedra Kim Wall, som mördades 2017.

Enligt Kims mamma besöker människor platsen dagligen, för att addera stenar till hjärtat eller annat pynt för att visa att de hedrar Kim, men i veckan var någon eller några där av en annan anledning.

Foto: Polisen

Flera stenar som utgör Kims namn är gjutna i betong, och därför speciella. Dessa har stulits, tillsammans med ett grönt hjärta i glas.

– Vi hoppas att vederbörande kan komma på bättre tankar. Det finns inget värde i stenarna förutom för oss. Jag har ingen förklaring till det som hänt mer än att det känns väldigt onödigt, säger Kims mamma Ingrid Wall till Aftonbladet.

Kims mamma reagerade starkt på förstörelsen, och även om hon inte tror att handlingen var av illvilja så vädjar hon till de som varit där att de ska lämna tillbaka dekorationerna och gåvorna.

”Snälla – lägg tillbaka om du tagit med dig stenarna. De hör hemma här, ingen annanstans. Om du sett något, låt oss få veta, dela gärna!”, skriver Kims mamma Ingrid på Facebook.

Nu är vi riktigt, riktigt ledsna. Någon har stulit stenarna med Kims namn och symbol från stenhjärtat vid stranden invid…

Posted by Ingrid Wall on Thursday, 25 April 2019

Dela gärna för att hjälpa Kims mamma Ingrid att sprida hennes vädjan.