Kirk Douglas är död – blev 103 år

Skådespelaren och Hollywoodstjärnan Kirk Douglas är död.

Han blev 103 år gammal.

Instagram har sonen Michael Douglas, under natten mot torsdagen svensk tid, publicerat ett inlägg där han berättar om pappans bortgång.

”Det är med enorm sorg som jag och mina bröder måste berätta att Kirk Douglas lämnade oss i dag, 103 år gammal. För världen var han en legend, en skådespelare från guldåldern för filmer som levde långt in i hans gyllene år. En humanitär vars engagemang för rättvisa och det han trodde på satt en standard för oss alla att sträva efter”, skriver Michael Douglas.

Kirk Douglas gjorde filmdebut i ”Fallet Martha Ivers” 1946, och kom att bli en av 1950-talets största filmstjärnor. Bland hans betydande skådespelarinsatser märks roller i filmer som Champion, Ärans väg och Spartacus.

Instagram skriver sonen Michael att Kirk Douglas har skapat ett arv i filmhistorien som kommer att bestå i generationer.

”Låt mig avsluta med orden jag sa till honom på hans sista födelsedag och som för alltid kommer att vara sanna. Pappa – jag älskar dig så mycket och jag är så stolt över att vara din son.”

Vila i frid.

kirk douglas
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/TT