Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Kjell Bergqvists fina gest: Delade ut mat till flyktingar på tågstationen.

Människor samlas på tågstationer i Stockholm och Göteborg för att hjälpa nyanlända flyktingar. I dagarna dök ett välbekant ansikte upp bland volontärerna: Skådespelaren Kjell Bergqvist.

Enligt GT är skådisen i Göteborg för att en filminspelning, men tog sig under rasterna tid för att hjälpa till i arbetet på centralstationen.
– Han pratade med familjer och barn och lekte lite med dem, på kvällen efter hans jobb med filminspelningen kom han tillbaka igen, säger Abu Hamza, medlem i gruppen Refugees welcome to Gothenburg, till tidningen.

I en intervjun med Metro berättar Kjell om sitt engagemang. I artikeln framkommer att han hjälpt till på stationen i Stockholm under fredagen. Ett beslut han tagit i sista stund då han kom med tåget.
– Jag såg att det stod folk som ville hjälpa till och väldigt mycket flyktingar. Då drog vi ned på Konsum och köpte grejer det första vi gjorde.

Han berättar att han skjutsat människor till övernattningsställen, delat ut mackor och burit sopor. Hittills har han spenderat 50 000 kronor på mat och andra förnödenheter.
– Man får en otrolig energi av att göra det här, säger skådespelaren till Metro.

Kändis eller inte, det är svårt att inte beundra alla dessa människor som tar sig tid för att hjälpa andra i nöd!

Här är Kjell fångad på bild under hjälparbetet på stationen.

För fler såna här artiklar i ditt flöde, klicka bara på gillaknappen nedan