Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Klart: Detta datum ska prins Alexander döpas.

Tisdagen den 19:e april var det stor bebislycka i den svenska kungafamiljen, då prins Carl Philip och prinsessan Sofia klockan 18.25 blev föräldrar till en liten pojke. Två dagar senare var det dags för namnkonselj på slottet och då avslöjade kung Carl XVI Gustaf att den nyfödda prinsen får namnet Alexander Erik Hubertus Bertil, med tilltalsnamnet Alexander, och att han blir hertig av Södermanland. Nu har hovet avslöjat dopdatumet för prins Alexander – och det blir ett höstdop.

Prins Alexander kommer att döpas fredagen den 9 september 2016 i Drottningholms slottskyrka. Det bekräftar nu hovet i ett pressmeddelande.

prinsalexander2
Bildkälla: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Expressen skriver att det tidigare har spekulerats i att det skulle bli ett sommardop på Öland för prins Alexander. En försvårande omständighet var dock att de utländska gästerna i så fall skulle behöva tas från Arlanda till Öland. Enligt Expressens uppgifter har årets alla evenemang också bidragit till att kungafamiljen inte mäktar med att ha ett dop utanför Stockholm.

Dopdatumet ligger efter att alla medlemmar i den svenska kungafamiljen har haft sina semestrar.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias lilla son har plats fem i successionsordningen, efter fastern kronprinsessan Victoria, kusinerna prinsessan Estelle och prins Oscar samt pappa prins Carl Philip.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...