KLART: Sarah Dawn Finer blir ny programledare för ”Så ska det låta”

Peter Harryson, Peter Settman och Kalle Moraeus har gjort det tidigare.

Nu går stafettpinnen vidare – och under tisdagen stod det klart att det blir Sarah Dawn Finer som tar över uppdraget som programledare i SVT:s ”Så ska det låta”.

”Så ska det låta” är en av SVT:s riktiga långkörare, med 22 säsonger på nacken sedan sändningsstarten 1997.

Och från och med säsongsstarten 2018 blir det ett nytt ansikte i rutan. Som första kvinnliga programledare för showen kommer den folkkära sångerskan Sarah Dawn Finer då att ta över stafettpinnen efter Kalle Moraeus.

–  Det ska bli en fantastiskt kul utmaning att leda det här flaggskeppet fullt av musikglädje in i en ny säsong, säger Sarah Dawn Finer till SVT

Förutom en framgångsrik karriär inom sångbranschen har 35-åriga Sarah Dawn Finer tidigare varit både julvärd och agerat programledare för Melodifestivalen. Nu väntar alltså en annan stor SVT-produktion – och hon ser med glädje fram emot uppdraget. 

– Det känns superkul att få leda ett älskat underhållningsprogram som helt och hållet handlar om sång och musik. Jag är verkligen peppad och spänd på att få sätta min egen prägel på Så ska det låta, vad det nu än blir, säger Sarah Dawn Finer till SVT

Sarah Dawn Finer har vid sju tillfällen medverkat som artist i programmet. Här kan du se när hon tolkar den vackra låten ”My heart will go on”:

Bildkälla utvald bild: Daniel Åhs Karlsson/Wikipedia

Gilla om du också tror att Sarah Dawn Finer blir en toppenbra programledare!