Klassiska Nokia 3310 är tillbaka – då släpps telefonen i Sverige

Det har länge spekulerats men nu är det klart.

Den 31 maj är äntligen den klassiska telefonen Nokia 3310 tillbaka i butikerna – och priset blir betydligt billigare än vad det tidigare har pratats om.

Kommer du ihåg den? Nokia 3310, mobilen som höll i flera dagar och aldrig kunde gå sönder. Det var just därför det stora intresset kom tillbaka när det finska företaget i februari ryktades vara på väg att släppa mobilen på marknaden än en gång.

Det vi då visste var att telefonen skulle få en stor färgskärm, fyra olika färger att välja ifrån, upp till 22 timmars taltid och ett batteri som skulle räcka i en månad i standby-läge. Dessutom skulle det klassiska mobilspelet Snake återigen gå att spela, men nu i en färgversion.

Priset uppgavs då vara mellan 600 och 700 kronor för Nokia 3310. Men nu står det klart att det blir billigare än så.

Enligt tekniksajten idg.se, som hänvisar till ett pressmeddelande från tillverkaren HMD Global, släpps telefonen på den svenska marknaden redan den 31 maj. Expressen rapporterar att telefonen dessutom inte kommer kosta mer än 400 kronor. Nokia 3310 har sålts i över 126 miljoner exemplar världen över och slutades produceras så sent som 2005.

Men nu, 12 år senare, är alltså telefonen för alla nostalgiker tillbaka. Vilka härliga nyheter!

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook om du också är lika glada som oss över att Nokia 3310 är tillbaka! Med Snake!