Knäckte fingrarna — fick lov att amputera

Vi har alla hört att det inte är bra att knäcka fingrarna för mycket för att det kan uppstå allvarliga konsekvenser. Men jag har iallafall aldrig hört talas om något liknande det som hände Antoine Boylston från Kentucky, USA.

Amerikanen drabbades av det som ingen trodde skulle ske. Han knäckte fingrarna såpass mycket att han skadade sig.

Smärtor i fingret spred sig

Antoine upptäckte ett irriterat sår på handen efter att han knäckt sina fingrar. Efter ett tag började mannen känna mer smärtor i fingrarna och trodde att lillfingret var brutet. Smärtan avtog inte utan han blev tvungen att uppsöka läkare eftersom värken spred sig till handen och armen, skriver Aftonbladet.

”Det fick jag ångra”

När Antoine kom fram till sjukhuset hade armen blivit riktigt uppsvullen och huden fått en mörkare färg. Det var inget snack om saken att detta var allvarligt vilket ledde till att mannen först fick göra en hudbiopsi, även kallat vävnadsprov.
Efter ett par timmar visade provet att han hade blivit utsatt för en dödlig bakterieinfektion. Bakterierna hade angripit handen på grund av att de hade kunnat ta sig in när han knäckte sina fingrar.
– Jag trodde att köttätande bakterier bara var något man bara såg på film och inte fick från att knäcka fingrarna för mycket. Jag gjorde det hela tiden utan att tänka på det, men det fick jag ångra, har mannen sagt enligt Metro UK.

Foto: Wikimedia Commons. OBS: Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Akut operation

Den akuta operationen var ett faktum och läkarna upptäckte att infektionen hade spridit sig. De blev tvungna att öppna upp en stor del av armen för att kunna eliminera infektionen. De fick öppna från armbågen och ner till handen. Efter operationen fick Antoine vårdas på intensiven och har fått gå igenom flera operationer där han var tvungen att amputera lillfingret och fick göra en hudtransplantation till armen. Han har fått lämna sjukhuset men har minskad rörlighet i handen och har på så vis fått men för livet.

Foto: Erik Svensson/TT. OBS: Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har inget med personen i artikeln att göra.

Usch vilken otäck händelse. Låt detta bli en varning till alla som tror att det är harmlöst att knäcka fingrarna. Dela gärna för att göra dem en tjänst.