Kommunen vill spara in på julbord – då bjuder VD:n Anders anställda ur egen ficka

Sundsvalls kommun vill spara pengar genom att dra in på julbord i år. Då tar VD:n Anders Johansson pengar ur egen ficka och bjuder sina anställda på julfest.

– Har man visat ett sådant stort engagemang, då förtjänar man en stor respekt, säger Anders Johansson, VD för det kommunala bolaget Stadsbacken till Aftonbladet.

Ett årligt julbord, eller i vissa fall en fest, är en självklarhet på många företag. I Sundsvalls kommun har man dock valt att inte sponsra sådana tillställningar som tidigare år, detta på grund av sparskäl. Man har därför satt ett tak på vad julbord får kosta per person.

”Inte mycket begärt av mig som chef”

När Anders Johansson, VD för det kommunala bolaget Stadsbacken, fick höra detta valde han att själv bekosta ett julbord för alla anställda. Detta då han anser att det är viktigt att visa uppskattning.

– Då är det inte mycket begärt av mig som chef att bjuda på det för, det kan jag göra med den tjänst och lön jag har. Det har jag råd med, säger Anders Johansson. till Aftonbladet.

Foto: TT

Det är inte många chefer som skulle ta initiativet till att göra något sånt här. Dela gärna för att hylla Anders, och inspirera andra arbetsgivare.