Kommunens fina gest efter pandemin – bjuder ensamma pensionärer på gratis konsert: ”Så kul”

Månad efter månad har äldre isolerat sig under pandemin. De har avstått från att träffa nära och kära och undvikit allt från vardagliga måsten till nöjen.

Livet har vänts upp och ned för många och flera har tagit illa vid sig av ensamheten.

Nu bjuder Skövde kommun alla 65-plussare på gratiskonsert, skriver P4 Skaraborg.

Pandemin har slitit hårt på oss alla men för de som tillhör riskgrupper och deras anhöriga har månaderna med covid-19 varit extra tuffa.

Flera har tvingats till isolering och avstått kontakt med nära och kära.

För att bryta isoleringen har nu Skövde kommun bjudit alla 65-plussare på konsert.

Konserten är ett initiativ från sektor vård och omsorg och anordnas som en del av arbetet för att motverka ensamhet. Under konserten kommer besökarna även att få information om de verksamheter och utbud som ges av kommun, föreningar och frivilliga för äldre.

Foto: Shutterstock/ TT

Och det är inte vilka som helst som står för underhållningen. Självaste Kalle Moraeus med band och Jessica Andersson kommer att uppträda.

Konserten är helt gratis men man måste ha biljett för att komma in. Och när de släpptes under måndagen utanför Skövdes turistbyrå var trycket högt.

”Så kul”

Gunhild Eriksson var en av dem som fick biljett till Arena Skövde. För henne har pandemiåret inte varit så kul.

– Det har inte alls varit så kul. man har fått hålla avstånd och gå efter alla restriktioner som funnits. Så det har inte varit kul så hoppas att det ger sig, säger hon till P4 Skaraborg och tillägger:

– Det känns så bra och ska bli så kul att titta på Kalle Moraeus och Jessica Andersson, säger Gunhild.

Vilket fantastiskt initiativ. Tycker du att fler borde göra samma?

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);