Kommunens nya drag efter kaoset vid stränderna – felparkerade bilar forslas bort: ”Tänk och ta ansvar”

Trots varningar och skyltar fortsätter badsugna semesterfirare att parkera sina bilar på räddningsvägar.

Det kan kännas oskyldigt för stunden men när räddningstjänsten blir kallad kan en felparkerad bil vara skillnaden på liv och död.

Nu tar Ystad kommun krafttag mot felparkeringarna och meddelar att de kommer agera direkt.

Solen gassar och supervärmen gör att många söker sig till landets badplatser för att svalka sig.

Men en full badplats betyder också att parkeringsplatserna intill snabbt fylls på. Något som kan vara en stor risk för utryckningsfordon om man parkerar fel.

Idag fick vi larm om drunkningsolycka vid Ystad saltsjöbad. Vid ambulansens framkomst var grinden till räddningsvägen…

Posted by Räddningstjänsten SÖRF on Tuesday, July 6, 2021

I Ystads kommun, vid natursköna Sandhammaren, är det många badgäster som tar sig. Men när många tänker lika uppstår parkeringskaos. Och trots att både kommunen och räddningstjänsten varnat för riskerna med felparkeringar och trängsel uppstår kaoset gång på gång.

Nu meddelar Ystads kommun att man tar krafttag mot felparkeringarna och dels ge böter men också forsla bort bilarna som står fel till en inhägnad i närheten.

https://www.facebook.com/pages/Ystads-kommun/115014335181092?cft[0]=AZUEMiqRzVXp2-AHWiGOLwRDh6lDXBPCjbsj8jBww07B36Tbmo091h-xON-vC-yEeqjQLBIVIrI80oljzxtowVtPHGk8s9wMfcNRLdIDHVUoB_2KdiaVpdkfeZRFlVsppXf-mV8jTWVIMVF0Sig5aOUG&tn=%2CP-R

Är du osäker, chansa inte. Det kan både bli farligt och dyrt. Fordon som parkeras olagligt kommer att bötfällas och de fordon som står i vägen kommer att transporteras bort, något Ystads Allehanda rapporterat om.

Kommunen skriver om det på sin hemsida.

”Är du osäker, chansa inte. Det kan både bli farligt och dyrt. Fordon som parkeras olagligt kommer att bötfällas och de fordon som står i vägen kommer att transporteras bort”, skriver dem.

Foto: Johan Nilsson, TT/ Noella Johansson, TT

Kommunen påminner också hur du ska parkera för att minska risken för tillbud i sommar.

”Parkera aldrig på ställen som hindrar framkomligheten. Ställ dig aldrig framför räddningsvägar eller bommar som leder ner mot en badplats. Parkera på anvisade parkeringsplatser. Tänk och ta ansvar”, skriver dem.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required