Konditorn Robin har skänkt fikabröd till äldreboenden – värt två miljoner kronor

Konditorn Robin Falck, 31, vill inte slänga bakverk som är för gamla för att sälja men som fortfarande är fullt ätbara, därför började han skänka dem till äldreboenden i Karlshamn där han bor. Sedan han började med den goda gärningen har han skänkt bort bakverk till ett värde av två miljoner kronor.

– Man ska ta till vara på människorna runt omkring, säger Robin till Aftonbladet.

Robin Falck öppnade ”Rockos konditori” i centrala Karlshamn. Ganska snabbt märkte Robin att det inte kändes bra att slänga bakverk som var kvar vid dagens slut. Eftersom att han skulle erbjuda sina kunder dagsfärska bakverk så funderade han på vad han kunde göra med det som blev över.

Foto: Px Here. Obs: Bilden är inte tagen på Rockos konditori.

Robin pratade om saken med sin mamma, och födde då idén till att skänka bort bakverken, men inte till vilka som helst, utan till stadens äldre människor.

– Det var den 12 december 2014 och vi hade många lussekatter över. Jag pratade med mamma och vi kom på det här tillsammans, säger Robin till Aftonbladet.

Foto: Facebook/Robin Rocko Falck

Sedan dess har Rockos konditori skänkt delikatesser till åtta äldreboenden i Karlshamns kommun, och när Robin räknar på det kommer värdet av bakverken han skänkt bort upp i cirka två miljoner kronor, det skriver Aftonbladet.

Tänk om fler kunde tänka som Robin. Dela gärna för att hylla den här omtänksamma konditorn och hylla hans initiativ.