Konsumbutiken i Jönköping bojkottar plasten – för miljöns skull

Tom Stein tröttnade på att det låg trasiga plastpåsar överallt på hans jobb i Coop Konsum Kristinedal i Jönköping. De hade för dålig kvalité och var dessutom dåliga för miljön.

Nu har han bytt ut dem mot papperspåsar.

– Folk har tyckt det varit jättebra för miljön. Det har bara varit positiv respons, berättar Tom för Expressen.

Den senaste tiden har fler och fler butiker agerat för att minska konsumtionen av plast i landet. Klädkedjor har börjat ta betalt för sina påsar, vilket har fått fler att välja bort att köpa påse. På Coop Konsum Kristinedal har man valt att gå ännu längre och ta bort plastpåsarna till frukt och grönt.

– De plastpåsarna vi hade var av väldigt dålig kvalitet. Det låg plastpåsar överallt. Det var så dumt tänkte jag, här går vi och slänger plast så jag letade efter annat alternativ. Det var så det gick till och det blev en bra sak, berättar Tom Stein. 

De nya pappåsarna har en hög kvalitet och kan återanvändas flera gånger. Sedan butiken bytte ut sina påsar har de fått många positiva reaktioner från kunderna, och nu hoppas de att fler butiker ska ta efter.

– Det får de gärna göra. Förhoppningen är att plastanvändningen ska gå ned och att vi ska återvända påsar mer än vad man har gjort. Sedan vi började med det här har vi också märkt att våra tygpåsar har börjat säljas mer, berättar han.

Vilket bra initiativ! Dela gärna detta vidare så hoppas vi att fler affärer tar efter och tänker mer på miljön.

Publicerad av Newsner