Kravet på Björklund: Stäng dörren för Löfven

Liberalerna i Skåne kräver att Jan Björklund (L) helt ska åsidosätta möjligheten att släppa fram eller att samarbeta med en S-ledd regering. Själv befarar dock Björklund att detta skulle leda till att man då måste samarbeta med SD.

– Det finns ingen majoritet i vårt parti för att samarbeta med SD, säger han i ”Malou efter tio” i TV4.

Under tisdagmorgonen intervjuades partiledaren Jan Björklund i TV4 och man pressade bland annat om den svåra situationen som uppstått kring regeringsbildningen.

Kravet: ”Stäng dörren för S”

Skåneförbundet inom Liberalerna meddelade under gårdagen att de kräver att L måste stänga dörren till Socialdemokraterna och Stefan Löfven. De skriver:

”Det bör göras klart att det i detta läge är uteslutet för Liberalerna att medverka i eller släppa fram en regering som leds av Socialdemokraterna”. De vill heller inte att något samarbete med SD ska bli verklighet.

Sveriges avträdande statsminister Stefan Löfven. Foto: Shutterstock

Splittring inom partiet

Björklund tycker inte att det är konstigt att det finns olika uppfattningar inom ett parti men menar att frågan kan komma att avgöras i skarpt läge.

– I ett visst läge kan det enda som återstår, om man säger nej till S, att samarbeta med SD, säger han i TV-programmet.

Malou von Sivers ställde frågan om han är beredd att avgå om det skulle uppstå ett läge där det handlar om att samarbeta med SD och på den frågan svarade han:

– Jag kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Liberalernas partiledare Jan Björklund
Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Jan Björklund säger vidare att han känner sitt parti och vet att det där inte finns någon majoritet för samarbete med SD.

Foto omslagsbild: Vänster: News Øresund – Johan Wessman Höger: Shutterstock

Hur tycker du att politikerna sköter sig?