Kristdemokraterna: Stefan Löfven slår rekord – i långa vårdköer: ”Skillnaderna i landet är oförlåtliga”

”Ett nytt rekord har slagits i Sverige. Tyvärr. För det handlar inte om någon idrottslig prestation, utan om ett politiskt bottenrekord”, så börjar Kristdemokraterna med att inleda sin debattartikel i Aftonbladet.

I texten skriver de vidare att Löfven har låtit över 100 000 svenskar vänta olagligt länge på att få vård i landet.

Fler svenskar än någonsin väntar på att få sjukvård. Det skriver Kristdemokraterna i en debattartikel hos Aftonbladet.

På sommaren är det allt svårare att få ihop bemanning då det är semestertider. Vilka som får lida mest? De svenskar som står i olagligt långa vårdköer i Sverige, skriver Kristdemokraterna.

Kristdemokraterna riktar hård känga mot Stefan Löfven i en debattartikel. Foto: Shutterstock

”I juni hade 38 512 patienter väntat längre än nittio dagar på operation eller annan behandling, samtidigt som 62 330 personer väntat mer än nittio dagar på första besök hos en specialist”, skriver de i debattartikeln och fortsätter:

”Totalt hade alltså 100 842 människor väntat olagligt länge på att få sjukvård. Det är första gången Sverige har nått över hundra tusen väntande redan i juni”.

När det senast var en borglig regering låg junisiffran på 43 826 personer i vårdkön.

”Människor lider och avlider i köer, medan vårdpersonalen slits ut. De regionala skillnaderna i landet är oförlåtliga. I Halland får 94 procent vård i tid, medan bara 50 procent får det i Jämtland Härjedalen”‚ skriver Kristdemokraterna.

Kristdemokraterna menar att regeringen svikit de hundratusentals svenskar som ännu inte fått sjukvård. Foto: Shutterstock

Kristdemokraternas lösning – ny patientlag

En lösning på problemet menar partiet är att införa en ny patientlag som ska innebära att de långa köerna blir mindre och att patienter kan få vård i tid, när det egna landstinget inte räcker till.

”Vårdproblemen går att lösa. Men då måste man våga ge sig på hela systemet, inte bara hälla in pengar i svarta hål och be en stilla bön om lindring. För varje år som detta arbete inte påbörjas så kommer situationen att förvärras”‚ skriver de.

Vad tycker du om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.