Krister Henriksson stora sorg – hjärtskärande orden om Sven Wollter: ”En enorm förebild”

Under torsdagskvällen kom det tråkiga beskedet.

En av våra mest folkkära skådespelare, Sven Wollter har dött.

Nu berättar skådespelarkollegan och vännen Krister Henriksson om stora sorgen.

– Oj oj oj, det är omöjligt att samla sig. Han är så gigantiskt stor, säger han till Aftonbladet.

I ett hjärtskärande inlägg delade Stina Wollter det tråkiga beskedet om sin pappa och skådespelaren Sven Wollter under torsdagskvällen.

Efter en tids sjukdom har han nu somnat in 86 år gammal, i sviterna av covid-19.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning”, skriver hans dotter på Instagram och fortsätter:

”Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära. Sven blev 86 år. Han var en enastående människa med en värme och närvaro som genomsyrade allt han gjorde och skapade. Det är obegripligt att han nu inte finns hos oss mer”.

”Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade Pappa, Morfar, Farfar, Make och svärfar. Vårt innerligaste tack till personalen som vårdat honom på IVA i Luleå”.

Stöttande orden till familjen

Till inlägget har nu flera kända personer skickat sina varmaste hälsningar till familjen.

”Jag skickar varma tankar till dig och er i sorgen efter en person som också var en sån självklar del av det Sverige jag och många andra växte upp i. Tack för alla enastående rollprestationer och oförglömliga framträdanden”, skriver TV4-profilen Jenny Strömstedt.

”Massa kärlek till dig och din familj Stina”, skriver TV4-profilen Soraya Lavasani.

Även Niklas Strömstedt skickar hjärtan i kommentarsfältet.

Sven Wollter
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Så minns Krister Henriksson vännen

I en intervju med Aftonbladet berättar nu också skådespelaren och vännen Krister Henriksson om sorgen efter Sven Wollters bortgång.

– Oj oj oj, det är omöjligt att samla sig. Han är så gigantiskt stor. Jag har inte alltid hållit med honom. Men han har varit en enorm förebild i sin vision, i sin envishet. I sin absoluta moral. Det är inte många skådespelare som jag kan säga det om, säger han och fortsätter:

Krister Henriksson
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

– Jag kommer ihåg honom som jävligt bussig, en god vän, säger Henriksson.

Vila i frid Sven Wollter. Du kommer vara så saknad. Vila i frid!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);