Kristian, 102, blev förälskad på äldre dar – nu bor han ihop med stora kärleken Anna-Lisa: ”Hon är speciell”

Kärlek har ingen ålder, sägs det, och jag är helt klart övertygad om att så är fallet. Det finns inget som gör mig mer varm i hjärtat än att se kärlek mellan gamla människor.

Det visar att passion, ömhet och lycka inte har något bäst före-datum. Och att livet kan ta oanade vändningar hur gammal man är är.

Anna-Lisa och Kristian är levande bevis på att det går att hitta kärleken på äldre dar.

Allt började för sex år sedan. 102-årige Kristian, då 96, skrev en kontaktannons i tidningen Kvällsstunden med signaturen ”Ensam vid telefonen”, vilket TV4 rapporterat om.

Kristian hade vid den här tidpunkten levt 60 år i Värmland och på äldre dagar blivit ensam. 

Anna-Lisa läste annonsen och bestämde sig för att svara. 

”Hej du ensamme man vid telefonen, jag är en ensam dam 80 plus som bor i Halmstad. Enligt mina vänner är jag en glad och positiv till det mesta”, inledde hon svaret. 

De fick kontakt och började prata i telefon med varandra om dagarna. Till slut bestämde de sig för att träffas på riktigt och Anna-Lisa tog tåget upp till Karlstad för att träffa Kristian. 

Anna-Lisa höll det hela lite hemligt för familjen, i stället för att säga att hon skulle åka och träffa Kristian sade hon att det var en av hennes väninnor som hade träffat en man i Värmland som de skulle hälsa på. 

Anna-Lisa och Kristian
Foto: TV4

Flyttade ihop i Halmstad

Men idag vet alla att så inte var fallet och nu lever Anna-Lisa och kristian tillsammans i Halmstad. 

Nyligen firade Kristian 102 år och det firades med fest och dans, något de båda gillar.

–Man träffar ju folk och det är hälsosamt att dansa. Om man får en kvinna som dansar bra är det en fördel. Dansa tycker jag om, säger Kristian.

På frågan om det är annorlunda att träffas på äldre dar, svarar Kristian:

– Nej, det är inte så annorlunda tycker jag. Jag är lika förälskad i henne som när jag var yngre. Det är precis likadant. Jag tycker så mycket om henne, hon är speciell. Anna-Lisa är den kvinna jag tycker mest om, av alla jag har mött.

Planen för framtiden

Anna-Lisa tycker att det är en stor trygghet i att vara två och Kristian håller med. De hoppas att de kommer får några år till tillsammans.

På frågan om vad de drömmer om i framtiden, svarar Kristian:

– Vi har våra planer, vi ska vara förälskade så gott det går. Det är en önskan vi har. Vi har inte så många planer på att åka ut i världen. Vi har varandra, det är det viktigaste.