Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Krögarparet skänker dagens lunchintäkter till flyktingarna.

Jurirat Strede, 34, och Tobias Strede, 35, är gifta och driver restaurangen Grodhavet i Solna. De kände att de var tvungna att hjälpa flyktingar i den pågående flyktingkarastrofen och bestämde sig för att göra något.

I dag måndag kommer krögarparet att jobba som vanligt och skänka alla lunchintäkterna till UNICEF:s insamling för att hjälpa flyktingbarn i Syrien.
– Det är svårt att inte bli berörd av bilderna, vi har själva barn. Vi brukar skänka pengar titt som tätt, säger Tobias Strede till Aftonbladet.

Restaurangen Grodhavet är en liten familjeägd verksamhet med paret tycker ändå att det är viktigt att hjälpa till och skänka pengar. De kommer under dagen att hålla öppet lite längre på eftermiddagen och hoppas att matgästerna som kommer och äter lunch ska känna att de gör skillnad.
– På måndag hoppas jag att kunderna känner att de gör något, fast de bara äter lunch. De vet att det går till en bra sak, säger Tobias Strede till Aftonbladet.

Tobias säger att han tycker att fler borde engagera sig för att hjälpa flyktingarna, även om man bara gör en liten sak.

Jurirat och Tobias hjälpte även till när Sri Lanka drabbades av översvämningar. Då skänkte restaurangen all dricks. De fick sammanlagt ihop drygt 2000 kronor och la till lika mycket själva.

Vilket fint initiativ från Jurirat och Tobias. All heder åt dem!

God måndag!! Det är en bra dag att jobba❤️ vi är super taggat!!!

Posted by Jurirat N Strede on Sunday, September 6, 2015

 

Läs mer om...