Hovets besked: Kronprinsessan Victoria sjuk – tvingas ställa in i sista minuten

Kronprinsessan Victoria blev hastigt sjuk och tvingades ställa in ett planerat besök.

Nu berättar Hovet anledningen:

– Det är förkylningstider och kronprinsessan har en förkylning, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef till Expressen.

Kronprinsessan Victoria har haft ett fullspäckat schema den senaste veckan.

Men inför torsdagen planerade besöket på Stockholms internationella fredsforkningsinstitut, Sipri, sa kroppen ifrån.

Enligt Hovet har kronprinsessan dragit på sig en förkylning.

– Det är förkylningstider och kronprinsessan har en förkylning, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Tidigare i veckan var hon på plats i samband med minnesdagen för Förintelsen. Hon har även besökt Stora Ensos innovationscenter, deltagit i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademins högtidssammankomst och gjort ett stopp på institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet, skriver Expressen.

Daniel och Victoria tillsammans igen

När Victoria besökte Stora Ensos innovationscenter i Nacka gjorde hon det för ovanlighetens skull med Prins Daniel vid sin sida. Paret representerar allt som oftast kungahuset på olika håll i samband med resor och evenemang, men i tisdags var det dags för deras första gemensamma jobbuppdrag på länge.

Prins Daniel verkar dock ha klarat sig undan förkylningsbacillerna. I dag agerade han Nyhetsmorgon-reporter från Tärnsjö skola i Heby, norr om Uppsala, för att uppmärksamma kampanjen ”Upp och hoppa Sverige”. Barns hälsa och välmående är som bekant en hjärtefråga för prinsen. På Idrottsgalan förra veckan höll han ett hyllat tal där han pratade om vikten av att barn rör på sig.

 

Nej så tråkigt! Gör gärna ett hjärta i kommentarsfältet på Facebook för att skicka dina styrkekramar till Victoria.