Kronprinsessan Victorias varma tal till svenska folket mitt i coronakrisen: ”Låt oss ta hand om varandra”

I förra veckan skickade kung Carl XVI Gustaf sina hälsningar till svenska folket i och med den pågående corona-pandemin.
Under lördagskvällen skickade kronprinsessan Victoria en hälsning från Haga Slott – och tackade bland annat personalen inom vård och omsorg.
– Låt oss ta hand om varandra. Vi är i det här tillsammans och vi ska ta oss igenom det tillsammans”, säger kronprinsessan.

Corona-pandemin har slagit hårt mot många. Under lördagen meddelade Folkhälsomyndigheten i de senaste siffrorna att 17 nya dödsfall har rapporterats i Sverige under det senaste dygnet, viket betyder att totalt 887 personer har dött. Samtidigt har 10 151 personer smittats av coronaviruset.

SVT sänder stödgala

I förra veckan talade kung Carl XVI Gustaf från Stenhammars Slott.

Bland annat manade kungen svenska folket att stanna hemma i påsk och att den handlingskraft svenska folket nu visar kommer visa sig vara en tillgång i framtiden.

Mark Levengood leder SVT:s stödgala ”En kväll tillsammans”. Foto: SVT

Under påskaftonskvällen sänder SVT stödgalan ”En kväll tillsammans” där bland annat en mängd svenska artister sjunger.

Kronprinsessan Victorias varma hälsning

Under kvällen skickade även kronprinsessan Victoria en hälsning från Haga Slott strax utanför centrala Stockholm.

– Sverige och alla vi som bor här är i en situation vi aldrig varit i tidigare. Läget är allvarligt. Det är besvärligt. Men det är inte hopplöst. Vi kommer ta oss ur det här även fast priset för väldigt många är oerhört högt i form av mänskliga förluster, förlorade arbeten eller livsverk, säger kronprinsessan i SVT.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Under påskaftonen la även Kungahuset ut en film där bland annat prinsessan Estelle skickade sina påskhälsningar till morfar kungen och mormor drottning Silvia via videolänk.

Tackar vårdpersonalen

Vidare i sitt tal skickar kronprinsessan sina varma hälsningar och tack till bland annat vårdpersonalen i Sverige.

– I denna svåra tid är ni många som kliver fram med hjärtat och omtanke. Jag tänker på alla inom våden och omsorgen och alla ni som på olika sätt bidrar till att vi tar oss igenom krisen. Jag vill tacka var och en av er, säger kronprinsessan Victoria och fortsätter:

– Låt oss ta hand om varandra. Vi är i det här tillsammans och vi ska ta oss igenom det tillsammans, säger kronprinsessan i SVT,

Tack för dina varma ord, kära kronprinsessan Victoria. Dela gärna vidare artikeln om du också uppskattade hennes fina tal.