Kroppsbyggaren gör sig rolig över äldre kvinnan på gymmet – revanschen hon får är så rättvis

Alla som är nybörjare på ett gym vet hur osäker man kan känna sig i början.

Gör jag rätt? Vad är det här för maskin? Hur mycket vikter ska jag lasta på för att det ska vara ”godkänt”?

Ingen ska behöva dra sig för att träna på gym bara för att man råkar vara ny. Stämningen på gymmet bestäms av de som tränar där och därför känns den här historien viktig.

Det finns en oskriven regel bland vana gymmare, kroppsbyggare och styrkelyftare – på gymmet respekterar man alla oavsett förkunskaper och gymvana. Människor går dit för att stärka sin kropp och för att må bra – inte för att utstå hån och överlägsna blickar från de som tror sig veta bättre.

Tyvärr fick vi se ett tråkigt exempel den 28 december i år när en australiensisk kroppsbyggare gjorde sig rolig över en äldre kvinna på gymmet. Medan kvinnan kämpade och gjorde allt hon bara kunde i en träningsmaskin smygfilmade kroppsbyggaren henne och la ut klippet på Instagram. Se filmen i slutet av artikeln.

I texten till klippet skrev han ”Epic bro gainz” – ett vad man kan anta sarkastiskt uttalande om att bygga muskler. Mannen stoppade inte sina hån här utan fortsatte även i kommentarerna på sitt inlägg med uttalanden som ”hon kanske tränar på sina dans-moves” och ”jag har aldrig skrattat så mycket”.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och argast blev gymmet där Instagram-mobbningen ägde rum. Gymmet GO health clubs tycker precis som de flesta andra, att den gamla damen förtjänar en high five för att hon trots sin ålder orkar lyfta vikter, och ska knappast behöva bli förlöjligad av en snobb.

När de fått reda på vad om hänt handlade de snabbt. Deras dom mot mobbaren? Han är avstängd på livstid från alla GO health clubs gym i hela världen, berättar gymkedjan för Daily Mail.

Efter den negativa uppmärksamhet som kroppsbyggaren fått efter incidenten kan det bli svårt att hitta ett nytt gym att träna på hädanefter.

Vad tycker ni – fick han det han förtjänade? Dela om du tycker att den här typen av mobbing är något vi måste kämpa emot.