Foto: TT/Shutterstock

Kunder vill säga upp elavtal – då stänger bolaget ner sin telefontjänst: ”Helt omöjligt”

Telinet Energi har under sommaren gjort sig okontaktbara via telefon när kunder försökt säga upp sina avtal.

Nu känner flera kunder frustration över bolagets agerande.

– De känns ju inte så seriösa, säger Krister som är kund, till Ekot.

Efter skenande elpriser, stor oro och snabba vändningar inom ekonomin har el blivit till en av de viktigaste frågorna för svenska hushåll.

Men nu vittnar kunder om hur Telinet Energi under sommaren gjort sig okontaktbara när de försökt få dem via telefon för att säga upp avtal eller ställa frågor.

Stängt ner telefontjänsten

Alexander Falk som är presschef på bolaget menar att de stängt ner telefontjänsten för att istället kunna möta upp det stora behovet via mail och chatt.

– Vi har haft vissa perioder när det varit extremt stor belastning där vi har varit tillgängliga via chatt och mail, ja, säger han till Ekot.

Men enligt Emelie Finnström ska det inte ha gått att få tag på dem där heller.

”Testade flera gånger per dag”

Emelie berättar för kanalen att hon försökt säga upp sitt avtal när villkoren plötsligt ändrades, men att det var omöjligt.

– Jag ba ”jaha” och då skulle jag ringa dem, det gick inte att ringa för de hade ingen kundservice. Man fick bara vända sig till dem via chatt och mail. Chatten låg nere pågrund av för högt tryck, och jag testade flera gånger per dag men det låg alltid nere.

Emelie försökte kontakta Telinet Energi i flera veckor och när hon äntligen kom fram berättade de att hon inte får några pengar tillbaks. Detta trots att det avtal hon tecknat hade ett pristak.

Enligt bolaget handlar det om att hon inte hade haft sitt avtal i mer än 12 månader, något hon själv säger att hon inte blivit informerad om.

Försökt kontakta dem i över en månad

Även Krister har haft problem med bolaget.

Han berättar för Ekot att han försökt komma i kontakt med dem dem i över en månad.

Detta efter att ha fått en alldeles för dyr faktura enligt hans beräkningar.

– De känns ju inte så seriösa, främst på grund av att det inte går att få kontakt med dem. Det är helt omöjligt, säger han till radiokanalen.

Vad är era tankar om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!