Kundernas vrede – ICA-butik säljer toapapper per rulle: ”De kapitaliserar på folks desperation”

Kunder hamstrar toalettpapper och hyllorna gapar tomma på sina håll.

Nu säljer en Ica-butik i Stockholm toalettpapper för 30 kronor per rulle (!), skriver Aftonbladet.

I coronatider har folk börjat hamstra toalettpapper. Samtidigt som tillverkare bedyrat att folk kan vara lugna då tillverkningen av nytt toalettpapper är i full gång.

– Vår produktion i Lilla Edet går för full maskin. Man kan vara lugn i att vi har allting på plats för att fortsätta leverera till kunderna och handlarna precis så som vi gör i dag, sade Robert Torstensson, Sverigechef för konsumentprodukter på papperstillverkaren Essity, till SVT i förra veckan.

Nu säljs toalettpapper – för 29,90 kronor per rulle(!). Detta i en Ica-butik i Stockholm.

 – Det är en väldig brist på toalettpapper och för att kunna erbjuda våra kunder någonting så har vi vänt oss till en extern leverantör. De har höjt sitt pris till oss vilket gör att vi måste höja vårt pris till kunden. Men det är inga vanliga toalettrullar detta, det rör sig om hundra meter papper per rulle, säger en driftanställd på Ica Västermalm till Aftonbladet.

Foto: Facebook/TT

Detta har fått kunder att reagera, och i ett inlägg som sprids på Facebook rasar folk mot prissättningen.

 – Jag tycker att det är vidrigt att de kapitaliserar på folks desperation, säger kunden Hannah till Aftonbladet och fortsätter:

 – Jag var tvungen att gå dit i dag igen för jag var osäker på om jag verkligen såg rätt pris. Det är inte direkt pensionärer eller barnfamiljer som kommer ha råd att köpa en rulle när man får minst ett 6-pack för samma pris. Folk är dessutom oroliga för sin ekonomi och då väljer Ica att sälja varor enskilt och dyrt istället för att vara solidariska.

Ica har från centralt håll tidigare gått ut med uppmaningar till sina kunder att inte handla mer än man behöver.

”När vi nu alla hjälps åt, i en väldigt speciell tid, kallar vi det för att handla med hänsyn. Vi går inte till butiken med sjukdomssymptom, oavsett om det är för att köpa mjölk eller för att arbeta i kassan. Och när vi väl är i butiken tänker vi praktiskt och handlar inte mer än vad vi behöver. Vi vet inte hur situationen utvecklas, men vi lovar att vi kommer fortsätta att försöka göra vardagen så enkel som möjligt för er kunder. Även när vardagen är lite annorlunda”, skriver Ica på sin hemsida.

Kapitalismen at its finest, mitt lokala IcaEdit: det är på Ica Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan (Stockholm).

Gepostet von Hannah Heliosson am Samstag, 21. März 2020

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.