Kungafamiljen har fått svar på coronatesterna – efter Carl Philips och Sofias insjuknande

På torsdagsmorgonen kom beskedet att prins Carl Philip och prinsessan Sofia insjuknat i covid-19.

Andra medlemmar av kungafamiljen har också testat sig – och nu berättar hovet att svar kommit.

Såväl kungaparet som kronprinsessparet har testats negativt för coronaviruset, uppger hovet.

Det var tidigare på torsdagen som hovet lät meddela att prins Carl Philip och prinsessan Sofia testat positivt för covid-19.

“Onsdagen den 25 november satte sig DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia i karantän efter att de uppvisat sjukdomssymptom och därefter konstaterats smittade av covid-19. Prinsparet uppvisar lättare influensasymptom, men mår efter omständigheterna väl. Omedelbart efter insjuknandet satte sig Prinsparet i karantän i hemmet tillsammans med sina barn”, uppgav hovet.

Samtidigt påbörjades omedelbart smittspårning – och såväl kungaparet som kronprinsessparet testade sig. Detta sedan såväl kungen och drottningen som kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvarade med Carl Philip och Sofia vid begravningen för Walther Sommerlath i fredags.

– Anledningen till det är att familjemedlemmarna träffades i fredags, då det var begravning för drottningens bror. Då var de i samma kyrkorum, sade Margareta Thorgren, hovets informationschef till Aftonbladet.

Vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen kom hovet med nya uppgifter.

Kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel har alla testats negativt för covid-19.

Kungl. Hovstaterna. Foto: Bruno Ehrs

”DD.MM. Konungen och Drottningen samt DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel har testats negativt för covid-19. Fredagen den 20 november närvarade Kungaparet, Kronprinsessparet och Prinsparet vid en privat begravning. Inför begravningen testades Kungafamiljen för covid-19. Samtliga testresultat var negativa. Efter Prinsparets insjuknande under onsdagen den 25 november har Kungaparet och Kronprinsessparet nu återigen testats och bekräftats fortsatt friska”, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Foto: Mattias Edwall/Kungahuset

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required