Kungen tar ställning – visar sitt stöd till Prins Daniel efter beskedet

Prins Daniel får allt större plats och ansvar i det svenska Kungahuset. Nu stöttar svärfar, Kungen själv populära prinsen inför en stor händelse.

Den stora förändringen i det svenska kungahuset kom som en stor chock för många personer.

Att svenska kungabarnen till prins Carl-Philip och prinsessan Madeleine inte längre är en del av kungahuset, är en stor förändring för den svenska kungafamiljen.

Den stora förändringen innebär inte bara en ändring för barnen utan även för kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel som i allt större utsträckning får mer ansvar för kungliga uppdrag.

Men även om det är mycket att ta in, finns självklart svärföräldrarna Kungen och drottningen vid Prins Daniels sida genom kommande uppdrag.

Prins Daniel
Prins Daniel stöttas som alltid av sin käraste Victoria, men nu visar även Kungen sitt stöd. Foto: Janerik Henriksson/TT

Kungens stöttning till Prins Daniel

På fredag kommer nämligen både prins Daniel och Kungen att närvara närvara vid Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) högtidssammankomst i Stockholm. Och med sig har han sina svärföräldrar. Kungen kommer dessutom att dela ut guldmedaljer till fem personer som gjort framstående insatser inom teknik, näringsliv, ekonomi och samhälle det senaste året.

I år belönas Spotify-grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon, Lena Olving och fysikprofessorn Max Tegmark, samtidigt som doktor Hans Dalborg får akademiens stora guldmedalj, det skriver Svensk dam.

Nu visar Kungen sitt stöd till Prins Daniel. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Daniel är engagerad i sitt Fellowship och det nätverket drivs av IVA. Men med hjälp av sitt Fellowship vill Daniel inspirera unga till entreprenörskap och nu väljer även kungaparet att stötta prinsen i hans arbete.

Va underbart att se hur bra ni arbetar tillsammans Prins Daniel och Kungen! Ni är riktiga förebilder!