Kungens ord – till Jon Henrik Fjällgren: ”Då fick vi ögonkontakt”

Jon Henrik Fjällgren gör succé – på resan med kungaparet i Indien.
Efteråt fick han ett privat samtal med kungen.
Jag kan tänka mig att han saknar lugnet, säger Fjällgren till Newsner.

Artisten är nyligen hemkommen från en resa med en svensk delegation i Indien. Företrädare för det offentliga Sverige, näringslivet och inte minst kungafamiljen var på plats för statsbesöket.

I fem dagar var delegationen på officiellt statsbesök i Indien – och med sig hade de alltså också Jon Henrik Fjällgren som just nu är aktuell med nya singeln ”The way you make me feel”. Han uppträdde på scen i Indien framför bland annat kungaparet.

Jon Henrik Fjällgren uppträdde framför kungaparet

– Det var väldigt spännande och lärorikt. Ett väldigt fint möte, både med kungaparet och alla andra. Sen är ju jag en ganska lugn person, och jag tyckte väl att det var lite stressigt i Indien. Inte lika smooth (smidigt, reds anm) som det kan vara i Sverige.

Vad pratade du och kungen om?

– Vi pratade lite om hur läget var där. Om vi hade haft det bra och så vidare, säger Fjällgren.

Foto: Privat

Det var kungen som kom fram till dig?

– Ja, det var en väldigt fin gest. En ära. Det var skönt, för där och då kändes det som att oavsett vem man är så var vi lika i sinnet.

Ni såg ut att ha det trevligt på bilderna. Är han en rolig person, kungen?

– Det var egentligen för ett för kort möte. Men jag kände spontant att jag kan tänka mig att han saknar lugnet. Det måste vara en sådan press att vara kung och drottning. Sen vet jag ju att han uppskattar naturen.

Foto: Privat

Kungaparet var på plats vid samtliga tre av Fjällgrens spelningar i Indien, som hyllades i den engelskspråkiga indiska tidningen The Asian Age.

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgrens nya glädjebesked: Jag blir så glad

”Jon följer för närvarande hans majestät kung Carl XVI Gustaf och hennes majestät drottning Silvia av Sverige, som för närvarande är på ett statsbesök i Indien, och uppträder som musiker vid deras mottagningar. Det måste ha varit ett uppenbart val”, skriver tidningen och kallar jojken för ”musik som kommer direkt från hjärtat och ingen annanstans”.

Foto: Privat

Enligt Fjällgren var kungaparet nöjd med hans insats på scen.

– De tyckte att det var fantastiskt. Och för mig var det fint att de satt så nära scenen den sista spelningen. Då fick vi ögonkontakt, och det tycker jag om. Att ha ögonkontakt med min publik när jag spelar, säger Fjällgren.

TV: Kungen genom tiderna