Kvinna gripen misstänkt för människorov efter att försvunna bebisen hittats

En sex månader gammal flicka försvann utanför en förskola i Göteborg.

Nu har polisen gripit en misstänkt,

Det rör sig om en kvinna i 40-årsåldern enligt polisen.

Det var på tisdagseftermiddagen som en sex månader gammal bebis försvann utanför en förskola i Säve, Hisingen i Göteborg.

En mamma lämnade barnvagnen utanför förskolan för att gå in och hämta sitt andra barn. När hon kom ut var flickan försvunnen.

Polis, som larmades vid 14-tiden, sökte med helikopter och hundpatruller efter flickan. Snart inledde man också en förundersökning med rubriceringen människorov.

Men så ett par timmar efter larmet kom så äntligen glädjebeskedet: Flickan var hittad.

– Vi har konstaterat att det är rätt barn och att barnet är vid god hälsa, säger Peter Adlersson vid polisen, till SVT.

Barn och föräldrar ska nu ha förts till sjukhus för kontroll.

Polisen: Vill ha fler tips

Polisen tackar också allmänheten för alla de tips de fått in.

– Det har med största sannolikhet bidragit till att barnet kunnat anträffas realtivt fort och oskadat, skriver polisen i ett pressmeddelande.

De påpekar att de efterfrågar fler tips och vittnesuppgifter.

– Den särskilda händelsen fortsätter dock med inriktning på att finna gärningsmannen/kvinnan. Ingen person gripen i nuläget. Rubriceringen människorov kvarstår. Det innebär även att polisen fortfarande är intresserade av iakttagelser i samband med att barnet försvann. Nu för att kunna få bevisning i pågående förundersökning, går att läsa på polisens hemsida.

– Om någon har gjort iakttagelser av någon person med ett yngre barn/barnvagn i området kring Friarelyckan så kan tips lämnas via 114 14.

Polisen om misstänkta kvinnan

Drygt en halvtimme efter att man funnit flickan kunde polisen också gripa en misstänkt. Det rör sig om en kvinna i 40-årsåldern som i dagsläget är misstänkt för människorov.

– En kvinna har gripits misstänkt för människorov, gripandet genomfördes i Bäckebol. Ingen övrig information kring gripandet kan för närvarande lämnas ut, skriver polisen på sin hemsida.

Här hittades flickan:

Foto: Google maps

Polisen skriver att flickan hittades flera kilometer från förskolan.

– Polispatrull vid COOP, Bäckebol rapporterar att man återfunnet en barnvagn och barn som stämmer in på signalement. En okänd person har larmat väktare på plats angående fyndet. Polis tillkallas, skriver polisen på sin hemsida.