Kvinna misstänks för brott – efter 6-årige pojkens försvinnande på Öland

En sexårig pojke har försvunnit i Färjestaden på Öland.
Nu har en kvinna anhållits misstänkt för egenmäktighet med barn, uppger polisen på fredagsmorgonen.

Det var vid 15-tiden på torsdagen som den försvunne sexåringen försvann från sin hemadress i Färjestaden.

Foto: Google maps

Därefter har ett intensivt arbete pågått under hela natten med att försöka hitta honom – utan resultat ännu så länge. Tusen frivilliga har hjälpt till i sökarbetet, bland annat via frivilligorganisationer som Missing people.

På fredagen fortsätter sökarbetet och då kommer även en helikopter från försvaret att tas in. Strax före 19-tiden på torsdagskvällen gick polisen ut med en bild på pojken på sin hemsida.

Den sexårige pojken, som är 1,26 m lång, ska vid försvinnandet varit klädd i grön jacka med kamouflagemönster, jeans, svart mössa med text ”Puma”, grå vantar och gummistövlar.

Foto: TT

Nu uppger polisen att en kvinna har hämtats in till förhör i natt – och därefter anhållits.

”Polisen har under arbetet med försvinnandet också inlett en förundersökning med brottsrubricering egenmäktighet med barn. I denna utredning har en kvinna hämtats till förhör och anhållits under natten. Kvinnan är skäligen misstänkt för egenmäktighet med barn. Kvinnan har relation till den försvunna pojken”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen vill ha in uppgifter om pojkens försvinnande och meddelar att detta lämnas via 112. ”Be att bli kopplad till ledningscentralen i polisregion Syd och säg att det gäller en försvunnen pojke på Öland”, skriver polisen.

Dela gärna inlägget för att hjälpa till i sökarbetet!