Kvinna öppnar dörren på SAS-flygplanet – sekunder senare inser passagerarna det fruktansvärda

.

Flygplanet var på väg ut på startbanan. 

Då rusade en kvinna fram i mittgången. 

– Hon sa att hon ville ut, säger en passagerare till BT.

SAS-planet skulle lyfta från den grekiska semesterorten Zakynthos med destination Köpenhamn omkring klockan 22 på onsdagen.

Passagerarna hade slagit sig till ro i sina stolar, de flesta säkerligen efter en härlig solsemester med nära och kära.

Men då hände det som inte fick hända – och alla 162 passagerare blev kvar i Grekland.

Foto: Pedro Aragão/Wikimedia commons

Plötsligt kom en kvinna springandes i mittgången av flyget. De andra passagerarna måste ha undrat vad som pågick, och enligt uppgifter till danska tidningen BT ska kvinnan ha fått order om att handbagaget behövde placeras under stolen.

Men det ville hon inte lyssna på – och i stället ville hon lämna planet, enligt tidningen.

– När vi är på väg ut på startbanan och dörrarna var låsta så kom en kvinna springande i mittgången med en flygvärdinna efter sig. Hon sa att hon vill ut, säger en passagerare som bevittnade det hela till BT.

Fick upp dörren

Kvinnan tog sig till en dörr – och fick till slut upp den. När hon väl gjort det så utlöstes en ränna för nödläge, vilket gjorde att kvinnan kunde kana ut från flyget.

– Medan flygplanet stod parkerat öppnade en utåtvänd passagerare dörren. Det betyder att rännan har öppnats – och att vi inte kan flyga på det planet i kväll (onsdag, reds anm.). Vi måste ta in teknisk personal för att reparera planet, säger hon till BT.

Detta medförde alltså att alla de hundratals passagerare som gjort sig klara för avfärd fick vänta. Och vänta. Tanken är att flyget ska lyfta mot Köpenhamn under torsdagen i stället.

– Vi kommer få hem dem i morgon. Vi håller på att ta reda på hur. Det är naturligtvis mycket beklagligt att passagerarna får gå igenom detta, säger Tonje Sund.

Kvinnan ska nu ha överlämnats till de lokala myndigheterna i Grekland, skriver BT.

Det måste vara fruktansvärt trist för alla de familjer som ville hem, att bli strandade på det här sättet.