Hon flydde i panik när de möttes på gatan. Men när jag ser vad han skriver… Alla borde läsa detta.

John mötte en kvinna på gatan. Då började hon springa. Nu hyllas hans inlägg på Facebook. – Jag förstår att hon sprang, jag hade gjort samma sak om jag var kvinna i hennes situation, säger han till Aftonbladet.

John hade precis parkerat bilen. Det var sent på måndagskvällen och han hade kommit hem från jobbet. Efter att ha tagit en genväg genom en skogsdunge kom han ut på vägen. han såg en en kvinna. När hon fick syn på honom började kvinnan springa.
– Hon sprang snabbt åt andra hållet. Jag blev förbryllad, har aldrig varit med om det förut. Jag tittade omkring mig för att se om det var något annat som skrämt henne, men jag förstod att det var på grund av mig, säger John till Aftonbladet.
Han fortsätter:
– Jag ville bara skrika och säga att jag inte är farlig, men det hade ju bara förvärrat allt. Jag förstår att hon sprang, jag hade gjort samma sak om jag var kvinna i hennes situation.
Han berättar för tidningen att han kände sig ledsen när han kom hem till bostaden. Men inte för att kvinnan sprungit utan för de manliga beteenden som skapat strukturerna som får kvinnor att känna så.
– Det finns klokare människor än jag som har bättre tankar om detta. Men det handlar någonstans om att män måste börja ifrågasätta sitt beteende, sina tankar och hur man agerar.

Inlägget:
”En tjej sprang när hon såg mig ikväll. Hon sprang i samma sekund hon fick syn på mig.

Jag hade varit och parkerat om bilen och hittade en plats en bit ifrån där jag bor och var på väg tillbaka hem. Jag hittade en liten stig genom skogen där jag genade ner hemåt när jag såg en tjej komma gående på vägen jag var på väg ner till.

I samma sekund hon såg mig så sprang hon. Hon sa ingenting, hon bara sprang. Jag blev helt paff och ville bara springa ikapp henne och skrika att hon inte behöver vara rädd för mig. Men jag vet att det inte skulle hjälpt. De fanns liksom inget jag kunde göra.

Jag kände mig först så himla dum som gjorde en tjej så rädd och överrumplad att hon sprang så fort hon såg mig. Men nu känner jag mig bara ledsen över det. Jag känner mig så jävla ledsen över att det kommit till den nivån att tjejer springer så fort de ser en man komma gående mot samma väg de går på. Det är fan helt jävla sinnesjukt. Missförstå mig rätt nu, jag förstår att hon sprang, jag hade antagligen gjort samma sak om jag var i hennes situation. Men ATT hon ska behöva springa, de finns inga ord för hur ledsen de gör mig.

Tillsammans måste vi se till att kommande generationer tjejer inte behöver springa längre. Ni har sprungit färdigt nu. Nu tar vi män vårt jävla ansvar för att ingen i framtiden ska behöva springa mer. Jag hoppas alla ni andra män som läser det här är med och bidrar för att göra det verkligt.”