Kvinnan kollar på djurhems Facebook – ser sin egen katt som varit borta i 2 år

Katten Jimmy har alltid varit lite busig.

En av hans favoritsysslor var att ge sig iväg på äventyr utanför matte och husses hus. Jimmy brukade vandra runt i närheten – tills en dag, när han inte kom tillbaka .

Jimmys ägare var till en början aldrig orolig för honom, han brukade kunna vara borta rätt länge och gick aldrig speciellt långt.

Han gillade dessutom att umgås med grannarna i området, som ofta gav honom godsaker. Jimmy tyckte också om att smyga under parkerade bilar och hoppa in genom öppna fönster i området – allt för att kela med sina vänner i grannskapet.

Men han kom alltid tillbaka till sitt eget hus och jamade tills han blev insläppt.

Den här gången var det dock annorlunda.

”Han brukade gå in och ut varje dag, men alltid kom tillbaka, förutom att en natt”, berättar Sue Zelitsky, Jimmys matte, för The Dodo.

I september 2014 släppte Sue’s make ut den 13-årige katten Jimmy, så att han fick gå ut en stund. Men när det blev kväll och maken kallade på Jimmy kom aldrig katten. De sökte överallt de kunde – men Jimmy fanns ingenstans.

Facebook/WestMilfordAnimalShelter

Jimmys familj var helt förkrossad och satte genast upp flygblad runt deras kvarter för att efterlysa Jimmy. Sue brukade kalla på Jimmy varje gång hon tog familjens hund ut på en promenad, hon hoppades in i det sista att han skulle vara någonstans i närheten. Familjen ville inte ge upp hoppet, men efter ett tag tvingades de acceptera att Jimmy förmodligen aldrig skulle komma hem.

Facebook/WestMilfordAnimalShelter

Två och ett halvt år senare, i mars 2017, surfade Sue runt på Facebook när hon såg ett inlägg från djurhemmet West Milford Animal Shelter. Inlägget handlade om en hemlös katt hittades på gatorna – och han var förvånansvärt lik deras Jimmy.

Sue kommenterade inlägget direkt och försökte ta reda på om den hemlösa katten verkligen var deras älskade Jimmy. Efter några meddelande fram och tillbaka förstod alla att det förmodligen var Jimmy som äntligen hade hittats.

Hittades efter en snöstorm

”Han hittades ungefär 1,6 mil ifrån vårt hem, efter att en stor snöstorm lamslagit staden i mars. Han fördes till Milford Animal Shelter”, säger Sue.

Innan Sue åkte till djurhemmet samlade hon nervöst ihop några saker som hon trodde Jimmy kanske skulle känna igen. Hon tog också med sig sin granne, som Jimmy var väldigt fäst vid.

Facebook/WestMilfordAnimalShelter

Personalen välkomnade dem och förde Sue och grannen till katten – och så snart Sue såg honom, visste hon direkt att det var Jimmy.

”Så snart vi öppnade buren frågade jag honom: ‘Jim, är att du?’”

”Och han knuffade och gosade med huvudet mot mig, då började jag gråta”, säger Sue.

Sues make kom också för att träffa Jimmy – katten verkade även känna igen honom och hälsade kärleksfullt. Snart fanns det ingen tvekan hos någon om att detta verkligen var Jimmy. På något sätt hade han äntligen hittat hem!

Facebook/WestMilfordAnimalShelter

Jimmy är idag 15 år gammal nu och väldigt glad över att vara hemma med sin familj. Familjens hund kände igen honom direkt och välkomnade honom, likaså familjens  två nya katter som familjen adopterade när Jimmy var borta.

Visst var det en chock att Jimmy hittades och återvände – men viktigast var att katten var välbehållen och fick ett tryggt hem igen.

”Vi är överlyckliga. Det är som en saga, nästan för bra för att vara sant … men det är det!”, säger Sue.

Facebook/WestMilfordAnimalShelter

Visst blir man varm i hjärtat av att se denna familj få återförenas igen? Tänk vilken lycka, efter 2,5 år av förtvivlan och saknad! 

Dela gärna vidare denna solskenshistoria med alla vänner du har, om du också blev glad av att läsa detta!