Kvinna vaknar mirakulöst ur koma efter 12 dagar

Vår moderna vetenskap och sjukvård kan ge oss svar på det mesta när det gäller människokroppen och dess funktioner. 
Men fortfarande finns det en hel del saker vi kanske aldrig kommer att få svar på. 

Vissa gånger mister människor oförklarligt livet och rycks tragiskt bort utan att någon kan förklara varför. 
Men det finns också tillfälle då livet visar sig vara starkare än något som vetenskapen kan ge oss svar på, ögonblicken vi kallar mirakel,

Den här historien om 45-åriga Lyndee är en historia om just ett sådant tillfälle. Hon låg i koma i 12 dagar när familjen till sist besutade sig för att stänga av respiratorn och låta henne dö, i enlighet med hennes egna önskningar. Men det som skulle ske i sjukhussalen bara ögonblick senare kom att förbluffa läkarna.

Steven Pellettiere-Swapp hittade sin mamma, 45-åriga Lyndee, medvetslös. Hon hamnade i en koma och efter 12 dagar fick de rådet av läkarna att stänga av de livsuppehållande maskinerna. Eftersom Lyndee tidigare deklarerat att hon ville att hennes organ donerades tog familjen det omöjliga beslutet att följa läkarnas råd.

Familjen förberedde sig för att ta farväl av Lyndee. En efter en gick de fram till hennes säng för att ta sina avsked.

Lyndee
CBS5AZ.COM

Lyndee kunde inte röra sig, kunde inte prata. Men hon kunde höra vartenda ord av familjens fina ord.
När hennes make kom fram till henne och sa några få enkla ord, ord som skulle förändra allt på bara några ögonblick: ”Du måste kämpa, jag behöver det”.

Erixlewis
Flickr/Eric Lewis

Det var precis vad Lyndee gjorde.Plötsligt hör familjen hur Lyndee säger: ”Jag är en kämpe”.

Mamman lyckades, sakta men säkert, kämpa sig tillbaka och bli frisk och kan idag själv berätta om händelsen. I ett nyhetsinslag med CBS5az.com berättar hon själv sin historia, där det framkommer att organdonationen var så nära förestående när Lyndee lyckades kämpa sig tillbaka att läkarna redan hade planerat vilka mottagare som skulle få hennes organ.

Lyndee själv har ett viktigt råd till alla familjer som hamnar i en liknande situation, med en älskad i koma: ”Prata med dem”. Även om någon inte kan röra sig eller svara betyder det inte att de inte behöver vår kärlek mer än någonsin.

Den här historien visar verkligen att det aldrig är för sent och att vi aldrig får ge upp. Dela den gärna vidare och låt fler inspireras av den!