Kvinnans enorma hjälteinsats i London: ”Räddade livet på 20 personer”

Gärningsmännen från dådet i London sent i går kväll försökte ta sig in på en pub i närheten av London Bridge.

Men en taxichaufför vittnar nu om en otrolig hjälteinsats av en kvinna som barrikerade dörren med sin kropp så folk kunde fly.

– Hon lyckades rädda kanske 20 människors liv, berättar taxichauffören Aksha Patel för Sky News enligt The Telegraph.

Det var strax efter 23-tiden på lördagskvällen som attackerna utfördes på två platser i centrala London. Sju personer bekräftats döda och ett 50-tal personer skadats, de flesta fortfarande i kritiskt tillstånd. Polisen har skjutit ihjäl tre misstänka gärningsmän. 

Under kvällen öppnade hundratals Londonbor upp sina hem för folk som behövde någonstans att sova, en kopp te, lite mat eller bara någon att prata med. Och en taxichaufför berättar nu om en kvinna som gjorde någonting heroiskt.

Taxichauffören Aksha Patel berättar för Sky News att ett par som hoppat in i hans taxibil barrikerat en dörr in till en restaurang där terroristerna försökte ta sig in. Det gjorde att människor kunde ta sig ut via bakdörren till säkerhet.

– Så som de beskrev det hindrade de männen från att ta sig in på restaurangen. Kvinnan visste att det var onda människor som försökte ta sig in. Hon lyckades hålla dörren några sekunder innan de övermannade henne. Hon lyckades rädda kanske 20 människors liv, berättar Patel enligt The Telegraph.

FOTO: Yui Mok/AP/TT Nyhetsbyrån

 

Tidigt på söndagsmorgonen berättade Cressida Dick, chef för Londonpolisen, att hon besökt ett av sjukhusen där skadade människor vårdas efter dådet. Där ska hon ha fått höra häpnadsväckande berättelser om människors hjältemod under natten.

– Många, många människor riskerade sin egen säkerhet för att hjälpa andra och för att behandla de svårt skadade, och för att konfrontera gärningsmännen. Jag hyllar alla som kom till hjälp för dem i nöd, under den här hemska attacken. Och jag är är säker på att de räddade liv, säger Cressida Dick enligt Aftonbladet och fortsätter:

– Mina tankar är hos till alla drabbade, skadade och familjen till de oskyldiga som dog när de var ute och njöt av en lördagskväll i vår huvudstad.

Bildkälla: Twitter/TaraMeakins

Vilket otroligt hjältemod av den här kvinnan. Dela gärna vidare artikeln för att hylla hennes fantastiska insats.