Kvinnans hörlurar exploderade i hennes ansikte – mitt under flygresan

En av mina favoritsaker att göra när jag flyger är att sluta ögonen, sätta på mig mina hörlurar och lyssna på någon härlig musik.

Då brukar det verkligen kännas som att allt är frid och fröjd.

Det trodde även en kvinna som nyligen reste mellan Kina och Australien – men då inträffade det otänkbara som verkligen fått mig att tänka efter.

Det var två timmar in på flygningen mellan Peking och Melbourne som kvinnan hade på sig ett par batteridrivna hörlurar och lyssnade på musik.

Då hörde hon plötsligt en kraftig smäll samtidigt som det började bränna i hennes ansikte.

– Jag förde upp mina händer mot ansiktet, vilket gjorde att hörlurarna ramlade ner runt min hals, berättar kvinnan i ett förhör med den australiska transportsäkerhetsmyndigheten ATSB, enligt CNN.

Hon slet direkt av sig hörlurarna och slängde ner dem på golvet. Då började det komma gnistor från dem och man kunde även se små eldslågor.

– Jag reste mig upp för att stampa på dem, men då kom flygpersonalen och var redo med en hink vatten att hälla över dem. Sedan la de lurarna i hinken och tog med den längst bak, säger kvinnan, vars namn inte är känt.

Alla delar kom dock inte med då batteriet och batteriluckan på grund av den höga värmen hade smält fast i golvet.

Under resten av flygresan luktade det, enligt den olycksdrabbade kvinnan, bränt hår och plast i hela kabinen – och folk ska ha hostat och haft svårt att andas vanligt.

– Om apparaten var skadad, så kan ju det förklara det hela, men om det var ett helt batteri som felade får vi kolla med tillverkaren och se vad som kan ha hänt, säger Peter Gibson, kommunikationschef på flygsäkerhetsmyndigheten i Australien, till CNN.

Förutom de rätt kraftiga skadorna i ansiktet fick kvinnan även brännsår på sina händer.

I ett uttalande från ATSB meddelar man att det mest sannolika är att det var batteriet som började brinna och inte själva hörlurarna.

Peter Gibson berättar att litiumbatterier tidigare har orsakat bränder ombord på flygplan och hans råd till resenärer är att alltid ha sådana batterier i en separat påse i handbagaget.

Det här fick i alla fall mig att tänka till och man kanske borde vara mer försiktig med vilka batterier eller hörlurar som man använder. Det är så klart extra läskigt när något sådant här händer när man sitter på ett flygplan flera tusen meter upp i luften.

Skönt, i alla fall, att kvinnan verkar vara vid relativt gott mod och att det inte gick ännu värre.

Publicerad av Newsner, gilla gärna