L-toppen uppmanas nu att avgå – efter avslöjandet om lägenheten

.

I måndags avslöjade tidningen Aftonbladet att riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L) låtit skattebetalarna stå för drygt 103 000 kronor om året av utgifterna för lägenheten.

Nu uppmanar partiledningen henne att avgå, uppger SVT

Liberalen Emma Carlsson Löfdahls lägenhetsaffär har nu lett till att partiledningen uppmanar henne att lämna sin plats i riksdagen.

– Jag har under de senaste dagarna haft samtal med Emma Carlsson Löfdahl. Min bedömning är att Emma Carlsson Löfdahl bör lämna sin plats. Det handlar inte främst om regelverket, utan om förtroende, säger Maria Arnholm, Liberalernas partisekreterare enligt SVT.

L-riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl har under flera år hyrt en tvåa på Södermalm i Stockholm, och uppgett att hennes hyra är 13 000 kronor i månaden. På grund av detta har hon fått den maximala ersättningen på 8 600 kronor i månaden från skattebetalarna. Men enligt Aftonbladets granskning är avgiften på tvåorna i samma uppgång 2 500 kronor i månaden.

Emma Carlsson Löfdahl (L)
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

En riksdagsledamot som har mer än fem mil från sin bostad till riksdagen har rätt till en övernattningsbostad i Stockholm. För detta kan man få en ersättning på max 8 600 kronor i månaden om man hyr en själv, eller så tilldelas man en lägenhet i riksdagsförvaltningens bostadsbestånd.

Carlsson Löfdahl uppger dock att hon hyr bostaden av sin make, som köpte lägenheten 2013, och att paret kommit överens om en hyra på 13 000. Enligt henne har både riksdagen och bostadsrättsföreningen godkänt upplägget.

Detta ska ha kostat skattebetalarna 412 000 kronor den senaste mandatperioden, uppger SVT.

Vad tycker du om detta?