Låg för döden: Elisabet Höglunds egna ord om mardrömsåren

Hon låg för döden, men kämpade sig tillbaka och fick en andra chans.

I en intervju med Expressen talar tv-profilen Elisabet Höglund nu ut om cancersjukdomen – och livslusten som följde efter friskförklaringen.

Det var för sex år sedan som Elisabet Höglund fick det värsta tänkbara beskedet en människa kan få. Hon hade drabbats av cancer.

I bukspottkörteln hittades en tumör lika stor som en rugbyboll. I början av 2012 opererades tumören så bort tillsammans med två tredjedelar av magsäcken, mjälten och en bit av tjocktarmen.

Men trots att operationen var lyckad följde flera år av regelbundna besök. Tills i julas, då 73-åringen äntligen kunde meddela att hon var helt frisk från sjukdomen.

Inga metastaser, inga andra förändringar på organen i buken, ingenting. Det var ett glädjebesked som fick Elisabet Höglund att börja njuta av varje sekund i livet!

– Jag har bestämt mig för att leva ännu mer nu än tidigare. Att vara svårt sjuk behöver inte betyda att man går under – man kan komma tillbaka, i allra högsta grad, säger hon till Expressen.

Foto: Mikael Andersson / SCANPIX

Med det i åtanke bestämde sig Elisabet Höglund för att slå till på en lägenhet… i vackra San Luis de Sabinillas på spanska solkusten.

– Jag var nere på botten, jag låg för döden. Men nu är jag tillbaka. Det var därför jag skaffade lägenheten i Spanien, jag måste börja leva ett nytt liv. Jag fick en kick av att överleva min cancersjukdom, så jag fick ett nytt liv efter att jag höll på att dö. Det är fantastiskt, säger hon till Expressen.

Dit åker hon ungefär fyra gånger om året. Ibland med maken Bosse, ibland själv – huvudsaken är att hon får känna livslust och glädje.

– Bosse vill inte vara där hela tiden, han är inte så förtjust i det där. Men jag uppskattar att jag får åka ner ibland, jag längtar dit när jag är hemma. Det är viktigt för välmående i livet, att längta till någonting, säger Elisabet Höglund till Expressen.

Jag är så glad att du mår bra igen, Elisabet. Dela vidare om du också tycker att hon är en riktig kämpe!