Läkarna sa att det vara var en stukning – då skickades 3-åriga Logan hem med dolda sjukdomen

Sjukdomar är inte alltid uppenbara med klara symptom. I det gömda kan de dölja de mest fruktansvärda sjukdomar under huden.

3-åriga Logans familj fick besked av läkarna att han bara hade stukat foten, skriver The Daily Record.

Verkligheten var en helt annan.

 

Våra älskade barn vill vi hålla trygga och älskade hos oss i våra hem. Men när de blir sjuka blir det många känslor hos den lille barnens familj och släktingar.

När 3-åriga Logan skulle uppsöka sjukvård med sin familj hade han börjat halta.

Familjen tog inte hans haltning som något annat än en stukning. Och så gjorde även läkarna, rapporterar The Daily Record.

Kort efter läkarbesöket skickade han hem tillsammans med sin familj. Men den ”stukade” foten skulle visa sig vara något helt annat.

3-åriga Logans diagnos kunde ingen i hans familj ana. Foto: Shutterstock

Läkarnas nya besked efter feldiagnosen

De hade ingen aning om att treåringen i själva verket hade drabbats av något oerhört olycksbådande.

Logan kämpade med en sällsynt hjärntumör, diffuse intrinsic pontine glioma (DIPG). Överlevnadschansen, om man drabbas, är noll procent.

Gradvis började lille Logan bli allt sämre och han skickades till slut för behandling.

I februari 2017 fanns det inget kvar att göra för Logan Maclean. Han hade genomgått sex veckor med strålbehandlingar – men inget hjälpte längre.

– Efter DIPG är i hjärnans stamceller går det inte att operera. Strålbehandlingen kan bara fördröja sjukdomens spridning, säger Fiona.

– Behandlingarna hjälpte, men Logan blev bara svagare och svagare. Han tappade talförmågan och kunde inte längre gå. Han kunde bara krypa och till slut var vi tvungna att bära honom överallt.

Läkarna diagnotiserade lille Logan med den obotliga och dolda sjukdomen. Foto: Arkiv

Logans Mormor om lille Logans kamp: ”Krossade våra hjärtan”

Lilla Logan överlevde inte kampen.

17 oktober 2017 somnade Logan in.

– Logan var en vanlig liten pojke som älskade dinosaurier och stranden. Att se honom bli svagare krossade våra hjärtan, säger Logans mormor Fiona Govan till nyhetssajten.

Nu har Logans mamma Fiona startat en namninsamling för att uppmärksamma sjukdomen.  skrivande stund har över 40 000 personer skrivit under insamlingen – som behöver 100 000 underskrifter för att tas upp i parlamentet.

Vi kan inte ana hur svårt och tungt detta måste ha varit att gå igenom. Ett barnliv som släcktes alldeles för tidigt! Var stark nu Fiona så att detta uppmärksammas och fler inte får felaktiga diagnoser. Vila i frid älskade Logan!