Läkarna säger att bebisen är ”gjord av glas” – när hon föds chockas alla av utseendet

I väntans tider finns en ständig oro över att barnet i magen inte ska må bra, så när läkarna sa att det var något allvarligt fel på barnet i Chelseas mage besannades hennes värsta farhågor. 

Bebisen i magen hade en sjukdom som gjorde att hennes ben var så sköra att en vindpust kunde bryta dem, och läkarna såg inte hoppfullt på hennes framtid. Läkarna hade dock inte kunnat föreställa sig hennes liv idag, sex år senare. 

Chelsea var gravid i femte månaden när hon gjorde ultraljudet hon aldrig glömmer. Läkarna tittade på monitorn och sedan på Chelsea: 
”Det är något allvarligt fel på ditt barn”, sa de. 

Chelsea och hennes man fick veta att bebisen i magen, som de skulle döpa till Zoe, led av osteogenesis imperfecta typ tre. Diagnosen är en dvärgsjukdom som orsakar benskörhet i tidig ålder. Benen blir så sköra att en lätt rörelse kan bryta dem, vilket gjorde att Zoes framtid såg allt annat än ljus ut. 

Under tiden i livmodern bröt Zoe flera ben, och föräldrarna visste att hon skulle få leva sitt liv med både rullstol och nack-krage, men de hade ingen aning om vilken fantastisk tjej hon sjulle bli. Se videon här:

Chelsea glömmer aldrig dagen då hon fick beskedet om att hennes dotter var sjuk och redan brutit flera ben i magen. Idag är Zoe sex år gammal och inte bara en smart tjej, hon är också glad, sprallig och full av liv. 

Läkarna var inte hoppfulla gällande Zoes framtid, men det här klippet visar hur mycket personlighet och styrka det göms inom en människa, och hur långt man kan komma på det. Dela gärna om du också tycker att den här lilla tjejen är en sann inspiration.