Foto: TT

Lantbrukselever rasar mot egna skolan – serverar utländskt kött: Vi vill ha svensk mat

.

Eleverna på Önnestadsgymnsiet sätter ner foten mot egna skolan.

Nu vill de bli serverade mat som är svenskproducerad.

– Vi utbildas för att producera svenska livsmedel, då vill vi ha svensk mat också, säger tredjeårseleven Philip Lundberg till Lantbrukets Affärstidning

För att gynna svenskt jordbruk bör lantbrukseleverna på Önnestadsgymnasiet serveras svenskproducerad mat.

Det menar eleverna som studerar vid Önnestadsgymnasiets lantbruksinriktning i Skåne. De riktar nu kritik mot ledningen – eftersom de upptäckt att skolan inte alltid serverar svenskt kött.

– Vi paddlade i Immeln och det var en trevlig dag, men när det var dags för korvgrillning så blev det lite liv. Vi frågade om det var svensk korv och det sa de att det var. Men sedan kollade vi själva på förpackningen och då var det inte så, säger Philip Lundberg till Lantbrukets Affärstidning.

kött, rått kött
Foto: Pixabay

Önnestadsgymnasiets rektor förklarar att lantbruksskolan inte har någon egen matsal. I stället äter eleverna på en folkhögskola. Målet, menar han, är dock att maten ska vara svenskproducerad.

– Både vi och de som levererar vår mat har ambitionen att det ska vara svenskt ursprung i så stor utsträckning som möjligt. I det här fallet handlar det om en korv förpackad i Sverige, men med EU-råvara, säger rektor Hans Martinsson till Lantbrukets Affärstidning.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.