Larm om coronabråk i mataffär – slogs med purjolök när kund vägrade hålla avstånd: ”Det blev hätskt”

Tvätta händerna och hålla social distansering har varit A och O för att minska smittspridningen under coronakrisen. Men det är inte alltid helt lätt att distansera sig från omvärlden, i en matbutik kan det till och med vara riktigt svårt.

Och det har väckt känslor hos många, ibland så pass att det bjudits upp till fight.

Det är kanske inte varje dag som personalen i landets matvarubutiker blir vittnen till heta slagsmål vid grönsaksdisken. Men under coronakrisen har det faktiskt skett, vilket SVT Helsingborg var först med att berätta

Bland annat har två matbutiker i Helsingborg fått hantera sådana situationer bara den senaste tiden.

– Vi hade en situation där en kvinna slog till en annan kund med en purjolök, säger Tobias Nordén, butikschef till SVT Helsingborg.

Som tur var avblåstes situationen snabbt och den andra kunden backade undan.

”Situationen har blivit lugnare”

En annan berättar om en liknande situation.

– Den ena kunden bad den andra att hålla avstånd men den lyssnade inte riktigt, och då blev det hätskt kan man lugnt säga. Lite fysiskt också, säger hon och fortsätter:

– Den ena kunden tyckte att den andra kunden var otrevlig och puttade till honom lite grann, säger Sofia Morell, butikschef på en annan lokal matbutik i Hlesingborg.

Men enligt henne har situationen i butiken blivit lugnare med tiden. Däremot händer det som sagt fortfarande att hennes medarbetare får gå in och be folk att lugna ner sig.

Vi får försöka hjälpa varandra att komma ihåg det här med att hålla avståndet, även om det är svårt.

Och om någon glömmer, be denna någon snällt att ta ett steg åt sidan. Men slåss inte!