Larmet: Livsfarlig lek sprider sig bland barn och unga – lägger sig framför bilar och tåg

En ly livsfarlig lek bland barn och ungdomar har uppmärksammats av flera personer i boende i Aneby kommun, rapporterar P4 Jönköping.

Nu uppmanas föräldrar att prata med sina barn.

Senaste tiden har flera personer boende i Aneby kommun i Jönköping sett hur barn och ungdomar lägger sig på vägar och järnvägsspår trots att både bilar och tåg börjar närma sig.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Alma Mandzukic var på väg hem från jobbet när hon fick syn på två barn i 8-årsåldern som låg mitt på vägen när hon kom körande i bilen.

–  Jag saktade ned och rullade sakta fram men de låg kvar fast jag var femtio till hundra meter ifrån dem. Men när bilen närmar sig reser de på sig och går till trottoaren, säger Alma Mandzukic till P4 Jönköping.

”Vi leker”

Alma stannade bilen, vevade ner rutan och frågade vad de höll på med. Varpå en av pojkarna svarade att de leker.

– Hade jag kört lite fortare och inte kunnat bromsa då hade ni inte levt längre, vet ni det?, sa Alma till killarna.

Alma får frågan av Sveriges Radio om hon vet varför barnen leker den livsfarliga leken.

– Det kan man verkligen undra. Massor av dumheter de hittar på. Men de är nog inte så gamla och medvetna om konsekvenser. Det är ju det det handlar om, svarar Alma Mandzukic till P4 Jönköping.

Uppmärksammats på Facebook

Flera händelser av händelserna har även uppmärksammats på Facebook.

”Någon skulle behöva prata om livet med sina barn. Stod två pojkar, med maskerade ansikten, mitt på vägen vid bibblan…händerna i kors och bara väntade på döden”, skriver en person.

”Jag var med om samma händelse för några veckor sedan. De låg de på gatan när jag åkte från jobbet. Men jag stannade och skällde på de”, skriver en annan.

”Hörde om detta på radion förra veckan. Väldigt populärt att se vem som kan stå kvar längst på rälsen när tåget kommer. Fruktansvärt synd om alla som inte förstår vilken farlig lek de leker”, skriver en tredje.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);