Foto: SVT

Lars Lerins glädjebesked: Lärlingen Johanna får egen utställning på Sandgrund!

.

Underbara nyheter!

Lars Lerins lärling Johanna Backman, som var med i programmet Lerins lärlingar som visats i SVT, får nu en egen utställning.

– Det finns olika människor att se i mina tavlor, säger Johanna Backman till Sveriges Radio P4 Värmland.

”Lerins lärlingar” tog svenska folket med storm när programmet visades på tv. I realityserien fick tittarna följa med till Värmland och Lars Lerins målarstudio där personer med olika funktionsvariationer fick gå i konstskola.

– Jag har alltid känt mig udda och trivts med människor som jag kan känna igen det där i, att allting inte bara flyter på, utan att det kan haka upp sig ibland, sade Lerin inför programstarten i SVT.

Lars Lerin har gått från hyllad konstnär till folkkär tv-profil de senaste åren. Han har gjort succé i egna SVT-serien ”Vänligen Lars Lerin” och 2016 vann programmet en Kristallen för årets livsstilsprogram. Själv utsågs Lars Lerin till årets tv-personlighet.

Men nu är det alltså en annan person som får stå i centrum: Johanna Backman som deltog i Lars konstskola! Nu ska hon få en egen utställning på Lerins Sandgrund med start i höst. Utställningen kommer att pågå mellan 28 september-29 december i Lilla galleriet, står att läsa på Sandgrunds hemsida.

Serien ”Lerins lärlingar” finns att se på SVT Play.

Vilka underbara nyheter! Dela gärna vidare för att lyckönska Johanna och Lars!