Lasse Åbergs hyllningsord till saknade vännen Jon Skolmen: ”Väldigt vänlig och empatisk person”

Folkkäre skådespelaren Jon Skolmen, känd från Sällskapsresan-filmerna, har avlidit. Meddelandet kom under torsdagskvällen, och mottogs med sorg av vännen och motspelare Lasse Åberg, som nu hyllar sin vän.

– Han var en väldigt vänlig och empatisk person. Vi hade väldigt roligt under filmerna, säger Lasse Åberg till Expressen.

Norrmannen Jon Skolmen, 78, avled under torsdags i sällskap av nära och kära, det uppger Backstage Management till norska nyhetsbyrån NTB.

Jon Skolmen gjorde flera roller under sin livstid, men blev mest känd för sin roll sol den glada norrbaggen ”Ole” i Lasse Åbergs filmer Sällskapsresan, Snow Roller, Sun trip, med flera.

Under de många år som filmerna spelades in kom Lasse Åberg och Jon Skolmen att bli goda vänner, även utanför vita duken.

– Jag vet att när vi gjorde musikalen så kom han inte på premiären och då kom hans dotter och sa att han inte mådde så bra. Han slutade jobba som jag har förstått det, men han bodde i Olso. Men när han var i Stockholm så träffades vi och när jag var i Oslo träffades vi.

 

Foto: Maj-Britt Rehnström / TT /

”Vi hade väldigt roligt”

Beskedet om Lasse Åbergs vän togs emot med sorg:

– Han var en väldigt vänlig och empatisk person. Vi hade väldigt roligt under filmerna, säger Lasse Åberg.

Foto: Krister Larsson/TT
Vil i frid, Jon Skolmen ❤️