Lasse Berghagens tårar – efter stora familjelyckan: ”Borde ha frågat mig först…”

Lasse Berghagen har all anledning att fira i dagarna.

När det vankades kräftskiva för den folkkäre artisten bjöds det på ett riktigt glädjesbesked.

Och Lasse kunde inte hålla tillbaka tårarna.

 

Lasse Berghagen är inte bara en av Sveriges mest älskade artister. Han är också stolt pappa till döttrarna Malin och Maria Berghagen.

I söndags var det dags för Maria Berghagens sambo, Olof Röhlanders årliga kräftskiva på en restaurang i Stockholm. Lasse och hustrun Eva var självklart bjudna. Men det bjöds inte bara på kräftor under kvällen.

Plötsligt tog Olof Röhlander, 43, föreläsare och Lasse Berghagens podcastkollega, tag i mikrofonen. Han bad då Maria Berghagen, 43, att göra honom sällskap, och inför alla 86 gäster friade han till sin stora kärlek, skriver Expressen.

Ingen visste om frieriet, inte heller Marias föräldrar.

I ett klipp som tidigare Robinson-vinnaren Martin Melin lagt upp på Instagram kan man se det känslosamma frieriet. Där syns även en rörd Lasse Berghagen, som inte kan hålla tillbaka tårarna.

– Det var jättekul, det var en otrolig fest. Man får en inbjudan till kräftkalas som han har årligen. Men så gick han ner på knä och friade till min dotter och alla grät, säger Lasse Berghagen till Expressen.

Foto: Claudio Bresciani / TT /

Lasses fina gest till Maria Berghagen och Olof Röhlander

Berghagen berättar att han höll ett spontant tal till dottern och blivande svärsonen. Han tog även tillfället i akt att sjunga.

– Min dotter ropade ”sjung pappa” och då sjöng jag, oförberett, ”En kväll i juni” med Robert Wells och Janne Schaffer och hela gänget stod upp. Det blev ett jäkla drag, säger han.

För Expressen berättar Lasse att han även passade på att ge Olof en skämtsam gliring.

– Jag skällde ut honom, sa att du borde ju ha frågat mig först om du får gifta dig med min dotter, säger han och fortsätter:

– Olof är en kanonkille, vi jobbar ihop med en podd som vi har. Det är en jättefin kille och de är oerhört kära.

Här bryter Lasse Berghagen ihop efter dottern Marias kärlekslycka:

Vilket fantastiskt ögonblick! Stort grattis till Maria och Olof! Nu skickar vi våra grattishälsningar till hela familjen Berghagen i kommentarsfältet på Facebook.