Lasse Holms livsvändning – efter svåra hälsobeskedet: ”Det blev mitt uppvaknande”

Lasse Holm är en av vår mest framgångsrika låtskrivare. Med flera vinster i Melodifestivalen i rockärmen har han skrivit odödliga hits.

I en intervju med Expressen berättar han om hur han gick ner i botten och hur han tog sig därifrån.

– Det blev mitt uppvaknande, säger han till tidningen.

Med flera vinster i bagaget i Melodifestivalen har Lasse Holm förevigt skrivit in sig i den svenska musikskatten.

De odödliga hitsen som ”Främling” med Carola och Kikki Danielssons ”Bra vibbrationer”, röjde han stora framgångar under 80-talet.

Numera är han också skapare bakom det framgångsrika ”Diggiloo” som under många år turnerat med flera av Sveriges mest folkkära artister.

I en intervju med Expressen berättar den folkkära låtskrivaren att trots att han fyllt 75 år, har han inte dragit ned på arbetstempot – tvärtom.

– Så länge du mår bra, så länge du är nyfiken och får jobba med underbara, fantastiska, unga människor så blir du lika ung som dem. Tack och lov så har jag inte krämpor, säger han till tidningen och fortsätter:

– Det är full rulle och det händer mycket kul. Jag känner mig yngre nu än vad jag gjorde när jag var 42 kan jag säga. Då levde jag mer destruktivt och hade inte den träningsviljan som jag har nu. Nu är det mycket sundare tänk på dygnets timmar och omkring kost.

Men även om han är vid god hälsa nu finns det svåra tider där det inte varit lika ljust.

Trots att han fyllt 75 år ser inte Lasse Holm någon anledning att dra ner på arbetstempot – tvärtom. Foto: Bengt Alm/Mynewsdesk

Nådde botten efter hälsobeskedet – då kom vändningen

Mitt under succén som låtskrivare under 80-talet hamnade han allt närmare botten.

– Jag mådde så jävla dåligt. På den tiden, vid 1981, fanns inte de här klysch-orden ”gå in i väggen” och ”utbränd” men jag var nog faktiskt på gränsen till att vara utbränd eller på väg in i väggen, säger han och fortsätter:

– Jag sov för lite, jag rökte för mycket, festade lite för mycket, jobbade jämt och det har alltid ett pris. Det blev mitt uppvaknande. Jag hade en period där jag inte mådde så bra och då ändrade jag min livsstil.

Lasse Holm berättar hur han nådde total botten efter hälsobeskedet. Foto: Foto: NORA LOREK / TT

Nu är planen att fortsätta arbeta så länge det går. Lasse Holm berättar vidare att han vet att han är privileged jämfört med andra svenskar.

– Jag är ju ganska priviligerad att ha haft ganska stora framgångar som både producent och låtskrivare. Jag har haft kloka förvaltare så jag mår bra och har ett gott liv men inte desto mindre tänker jag på dem som har det sämre.

Du har alltid hjärtat på rätt ställe Lasse! Klart att du ska jobba på så länge du orkar! Fantastiska du!